PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Purhosten juurista?


Purhoin
11.08.10, 19:21
Mistä voisi saada tietoa Juvan ja Rantasalmen suvuista ja niiden liikeistä, Purhosista, Julkusista, Kaipaisista, Tuhkasista,Qwintuksista, ym? Kaikkia näitä isäni suvussa (Purhonen) olevia nimiä löytyy myös esim Muolaasta ja Viipurin Msrk:sta.

Purhosia löytyy Juvan ja Rantasalmen kirkonkirjoista 1700luvun alusta alkaen paljon ja KATIHAsta löytyy Viipurin msrk.sta melko paljon 1800luvulla eläneitä Purhosia.

Luovutetun Karjalan alueelta löytyy sieltä täältä joitakin esim Kurkijoella 1741 kuollut Catharina Purhoin (Kuollessa 70V).

Mauri Rastaan mukaan Kurkijoen maakirjassa 1541 on 2 Purhosta ja ilmeisesti samalta ajalta olevasta hopeaveroluettelosta (Juvan?) löytyy Purhosen nimi.

Idästä on varmaankin tullut Purhosia Juvalle päin, mutta mistä? Entä missä on Viipurin msrk:n Purhosten juuret, ovatkohan Juvalta muuttaneita, vai onko näillä yhteiset juuret Juvan Purhosien kanssa jossain muualla? Luovutetun Karjalan alueelta on vaikea löytää Purhosten ”ydinaluetta” .

Terho Asikainen
12.08.10, 07:16
Rantasalmen Qvintusten alkuperää haarukoitiin aikanaan hiukan tässä viestiketjussa:

http://suku.genealogia.fi/showthread.php?t=4766

t. Terho

kkylakos
17.08.10, 09:23
Oletko jo tarkistanut painetun Sukuhakemiston? Löytyy monista kirjastoista.

Purhoin
19.08.10, 16:47
Oletko jo tarkistanut painetun Sukuhakemiston? Löytyy monista kirjastoista.


Kiitos vihjeestä, täytyypä tarkistaa...