PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Maaseudun rahvaaseen kuuluvista tilattomista 1738 laaditut luettelot


Leo Suomaa
09.08.10, 20:12
Y. S. Koskimies kirjoittaa eräässä artikkelissaan: "V. 1738 toimeenpantiin Uudenmaan ja Hämeen läänissä palkollissäännön noudattamisen tehostamiseksi tutkimus maaseudulla asuvista itsellisistä ja muista rahvaaseen kuuluvista tilattomista. Tähän yhteiskuntaryhmään kuuluvista henkilöistä laadituissa luetteloissa on asianomaisella kohdalla..."

Osaisiko joku noihin luetteloihin tutustunut kertoa, mitä tai minkätyyppisiä tietoja niissä on? Miten valaisevia ne ovat sukututkimuksen kannalta? Selviävätkö niistä millään tavalla esimerkiksi perhesuhteet?

LS

kkylakos
10.08.10, 06:15
En tiedä noista, mutta heinäkuussa 1700-luvun läänintieljä selatessa huomasin, että niissä näytti olevan paljon muitakin hyödyllisen näköisiä henkilölistoja kuin pelkäyt henkikirjat. Myös henkiveroa maksamattomista, mutta en ehtinyt tehdä tutkimuksta siitä, olisivatko henkiverolistoista puuttuva esiäitini löytynyt sellaisista.