PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Nuutti Siekkinen Jyväskylän Vesangan Siekkilästä


eruppa
29.07.10, 11:17
Arvoisat listalaiset!

Pirkko Hagmannin kysymyksen innoittamana kysyisin seuraavaa asiaa Vesangan Siekkisistä.
Onko jollakulla tietoa esi-isäni Nuutti Erkinpoika Siekkisen elämänvaiheista . Tuo henkilö syntyi rippikirjan mukaan 1696 ja kuoli 8.9.1787 Jyväskylän Oikarisessa 89-vuotiaana.
Kuolinmerkinnässä Nuutti Siekkisen vanhemmiksi on merkitty Perttu Siekkinen ja Maria. Perttu oli kuitenkin Nuutin isoisä. Pojan Yrjö Nuutinpoika Siekkisen kuolinmerkinnässä 1791 Oikarisessa isäksi on merkitty Nuutti Erkinpoika Siekkinen ja Kristiina Erkintytär.Tämä merkintä onkin ainut löytämäni, joka osoittaa Nuutin isäksi Siekkilän isännän Erkki Pertunpoika Siekkisen, joka toimi isäntänä Vesangan Siekkilässä 1679-1700.
Koska Nuutti Siekkinen syntyi vuonna 1696 ja tuli henkikirjaikäiseksi isonvihan vuosina, ei häntä näy henkikirjoissa Siekkilässä. Laukaan ensimmäisissä rippikirjoissa 1726-31 häntä ei näy, eli Nuutti asui jossakin muualla ja ilmestyi takaisin Siekkilään vasta viimeistään vuonna 1770, jolta vuodelta Jyväskylän ensimmäiset säilyneet rippikirjat ovat.
Onko jollakulla näköhavaintoja Nuutti Siekkisen elämänvaiheista ennen vuotta 1770? Toimiko hän mahdollisesti ruotusotamiehenä jossakin?
Oikarisen ja Siekkilän välillä näyttää muutenkin vallinneen sukulaisuussuhteita. Oikarisen isännän Erkin sukunimenä käytetään jossakin henkikirjassa nimeä Siekkinen.
kyseleepi eläkeukko Erkki Poristahttp://suku.genealogia.fi/images/icons/icon5.gif