PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Family Tree Maker 2008


manfex
07.10.07, 21:34
käyttääkö täältä kukaan Family Tree Maker 2008-ohjelmistoa? mietin tässä että onko se jollain tavalla huono valinta, puuttuuko siitä jotain huomattavaa mitä muissa sukututkimusohjelmistoissa on? tuntuu vain että jos ainoa ero on että ohjelmassa ei ole suomen kielen tukea niin saattaisin harkita siihen vaihtamista. (tämän kuun lopullahan tuosta tulee italia-, saksa-, ja ruotsi-versiot, ehkä suomi-versiokin tulee jossain vaiheessa)

Näin graafikon silmin kun katsoo noita erilaisia sukututkimusohjelmistoja niin suurimman osan (mukaanlukien kaikki suomenkieliset) graafinen käyttöliittymä on jostain 80-luvulta ja aina kun niitä käyttää niin silmistä vuotaa verta. no, kyllähän ne käyttötarkoituksensa tietenkin ajavat mutta mieluiten sitä käyttäisi nykyaikaisen näköistä ohjelmaa. vielä kun dollarin kurssikin on niin huono niin suht halpakin tuo näyttäisi olevan.

kaila
08.10.07, 07:46
En tunne ohjelmaa. Ellei kielipuoli sinua haittaa ja muuten pidät ohjelmasta niin yksi asia voisi olla hyvä tarkistaa.

Suomessa, pohjoismaissa ja ilmeisesti Saksassakin jälkipolviraportti tehdään useimmiten taulujärjestyksessä. Amerikkalaisissa ohjelmissa sitä vastoin suositussa Register-esitysmuodossa nämä esitetään sukupolvijärjestyksessä.

Kirjoitin asiasta jotain gradussani "Sukututkimustiedon käsittely" joka löytyy sivultani www.kk-software.fi (http://www.kk-software.fi) jos asia kiinnostaa.

terveisin
Kaarle Kaila

Tuiju Olsio
08.10.07, 10:15
Käytän Family Tree Makeria jo vuosia. Välillä käytin sen saksankielistä versiotakin, mutta luovuin siitä, kun siinä oli jotkut käännökset virheellisiä. Siis saksankielinen version ei ole mitään uutta. Oma nykyinen versioni on vuoden 2005 version ja aion nyt hankkia tämän uudemman. Olen ollut varsin tyytyväinen ohjelmaan koko ajan, ainoa haittapuoli on, että sen raportit ovat englanniksi, mutta niitähän myös melkein jokainen suomalainen ymmärtää. Ohjelma on erittäin helppokäyttöinen ja tosi nopea. Olen hankkinut myös Sukujutut, mutta en ole sen kanssa koskaan päässyt sinuiksi.

kkylakos
08.10.07, 12:36
Hei,

tuote on tosi uusi, kuten vuosiluvustakin huomaa. Verkosta löytyy kriittisiä kommentteja, kuten esim. sivulta http://genealogy.about.com/b/a/256007.htm . Etusivulla http://www.familytreemaker.com/ on yhtenä linkkinä ladattavat paikkaukset.

manfex
24.10.07, 23:32
tulipa ostettua tämä ohjelma nyt sitten, vaikuttaa hyvältä, silmäkin lepää eikä ole juuri ongelmia vielä tullut