PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : teiskolainen pariskunta Erkki Jaakonpka ja Anna Mikontr.


pirkko hagman
20.06.10, 18:16
löytyisikö esivanhemmistasi tai tutkimistasi
.. Teisko rk. v. 1771-1783 Kovero Mäenpää ja Teisko Kylmäniemi
taas kyselemässä Pirkko H:man H:gistä

blue-eyed
21.06.10, 13:03
Pirkko,

minulta löytyy yksi Kovero ja kaksi Mäenpäätä, mutta kumpikin on 1800-luvun lopusta.

Luulen, että Koverosta saat parhaiten selvyyttä lukemalla Messukylän historiateoksen I. Siellä on lueteltu ja kerrottu kaikki Koverosta ja muistakin Teiskon taloista. Myös talonhaltijauettelot löytyvät. Varmaankin Messukylän rippikirjoissakin on jotain näistä Koveroista.

terveisin Arla

pirkko hagman
23.06.10, 11:10
hei Arla,

kiitokset myötäelämisestä!
Mainitsemasi teos ko. asian suhteen tutkiskeltu ja teiskolaiset rk:t tähtäimessä olevan perheen kohdalta plärätty ees-taas.

Tällä forumilla kyselyni tavoitteena on lähinnä tavoittaa otsikkopariskunnan lasten jälkeläisjatkumoa eli sattuisiko jollakulla olemaan "syvällistä-kenties perimätietoa ja paneutumista" perheen elämään.

Täsmä olettamukseni ( syvällinen toiveeni ;))tällä hetkellä on sellainen, että pitkään etsimäni tausta todelliselle esi-isälleni Simo Erkinpojalle( joka useassa Kurun rk:ssa esiintyy synt. vuodella 1769, vailla kuukautta ja päivää) löytyisi teiskolaisen Erkki Jaakonpojan ja Anna Mikontr:n lapsikatraasta eli, että ko. pariskunnan 17.10.1766 syntynyt Simo Erkinpoika olisi sama kuin Kurun Sammalistoon 1795 Marketta Yrjöntr:n kanssa avioituva ja Kurussa 1799 kuoleva.

Teiskolainen Simo Erkinpka katoaa 1783 Teiskosta ja Kurun Karjulan isotaloon( rk. 1784-91 sivu134) ilmestyy OMA , VARMA SIMO ERKINPOIKANI.

Teiskolaiselle 1766 syntyneelle Simo Erkinpojalle en ole löytänyt vihkiaikaa tai kuolemaa muualta.
Eli liekö kyse samasta miehestä-- muutettaessa pitäjästä toiseen synt. vuosi olisi vaihtunut.
Kummitkin olen haronut 1766 syntyneen teiskiolaisen Simon sisrusparven lapsista tavoitteenani mahdollisesti löytää oma Simoni vaimonsa Marketta Yrjöntr:n kanssa kummeina( siinäpä olisi ollut Bingo!)-- onnistumatta-- syystä että Simon ja Marketan avio kesti vain 1795-1799.
Teiskolainen Simo oli tosin kummina Helena-sisarensa tyttären, Hedwig Sofian. s.27.9.1791 kastetilaisuudessa, mutta tuolloinpa oma Simoni ei ollutkaan vielä aviossa Marketan kanssa.

että tämmönen tapaus-- pitää vireänä!
kesäterveisin Pirkko H:man