PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Helsingin studioissa n. 1915-30 otettuja valokuvia.


Erkki Arontaus
12.06.07, 21:25
Minulla on tallennettuna kuutisenkymmentä tätini tuttavien studiokuvaa, mutta en tiedä keitä kuvissa on. Jokunen vuosi sitten Helsingin aseman hallissa oli näyttely tuntemattomista kuvista. Sinnehän nämäkin kuuluisivat. Lieneekö mitään paikkaa, jonne voisi toimittaa kuvista kopiot?

Enstaka
12.06.07, 22:28
Museoviraston kuva-arkisto on mielestäni kuviesi kopioitten ainoa paikka. Tämä kyseinen kuva-arkisto sijaitsee Helsingissä, osoitteessa Nervanderinkatu 13. Muista laittaa lyijykynällä kuvan taakse henkilön / henkilöitten nimet ja kuvausaika mikäli se on tiedossa. Soita edellisenä päivänä ja ilmoita tulostasi Museoviraston puhelinvaihteen numero on
(09) 40 501.



Martti Vartiainen
______________

Kirkkonummi

Erkki Arontaus
23.06.07, 00:54
Kiitos, Martti, vihjeestä.
Otin sinne yhteyttä ja toimitin toistakymmentä näytekuvaa sekä tekemäni kuvaluettelon. Heillä ei kuitenkaan ollut tietoja mainitsemistani suvuista. Myös Helsingin kaupungilla on valokuvamuseo.
Tätini kuvien joukossa on eräs hyvälaatuinen joukkokuva, jossa on paljon vanhempaa väkeä, saattaisi olla Kustaankartanon asukkeja. Se olisi hyvä saada laajemmin näkymään, siellä voisi olla joillekin tuttuja ihmisiä. Kuvan voisi liittää jutun yhteyteen "Hallinnoi liitteitä" -kautta, luulisin. Missä sitä kautta lähetetyt kuvat näkyvät?
Terv. E.A.

admin
23.06.07, 11:47
...Missä sitä kautta lähetetyt kuvat näkyvät?...
Kuvat näkyvät viestin yhteydessä suoraan. Viestin alapuolelle tulee kuvan pienoiskuva. Sitä klikkaamalla saa suurennoksen ruutuun.

Erkki Arontaus
23.06.07, 16:11
Yritän nyt pistää mainitsemaani joukkokuvaa esille. Jos joku tuntee kuvasta sukulaisiaan tai tuttujaan, olisin kiinnostunut tietämään kenestä kuvassa on kysymys. Tätini on kalliolla olevassa ryhmässä keskellä silmälasit päässä ja tumma leninki päällä.
E.A.

Kristina
23.06.07, 19:51
Onpa mielenkiintoisen näköinen kuva. Onko se tosiaan otettu niin varhain? :confused: Olisin veikannut 1950-lukua, aurinkolasit ja kaikki. Torppa näyttää aivan tavalliselta suomalaiselta talolta ja perustukset voisivat kuulua vaikka navettaan.
Ei ole tuttuja, mutta ajankohtaa epäilen.

Terveisin

Jaakoppi
23.06.07, 20:01
Onpa mielenkiintoisen näköinen kuva. Onko se tosiaan otettu niin varhain? :confused: Olisin veikannut 1950-lukua, aurinkolasit ja kaikki. Torppa näyttää aivan tavalliselta suomalaiselta talolta ja perustukset voisivat kuulua vaikka navettaan.
Ei ole tuttuja, mutta ajankohtaa epäilen.

Terveisin

Naisten vaatetus tukee Kristiinan käsitystä ajankohdasta eli siis 1950 -lukua sekä se, että kuvassa olevat pari nuorempaa naishenkilöä eivät myöskään sovellu 1915-1930 luvulle missään tapauksessa. - Mistähän päin tuo kuva on peräisin?

Erkki Arontaus
23.06.07, 20:29
Kuva on tosiaankin otettu uskoakseni 1960-luvun loppupuolella, se vain jäi tuossa sanomatta. Kun huomasin sen, arvelinkin, että saattaa tulla vääriä käsityksiä. Kuvia on satamäärin, mutta 1915-30-lukujen paikkeilla otettuja studiokuvia on noin 60 paikkeilla. Niistähän aluksi kyselinkin. Tämän kuvan kuvauspaikkaa en tiedä, mutta oletan, että se on otettu Helsingissä tai aivan lähiympäristössä.

Annere
15.07.07, 11:18
Hei!

Minulla on 1800-luvun lopulla otettuja kuvia, mutta harmikseni kuvien taakse ei ole kirjoitettu, ketä he ovat. Vain muutaman tiedän.
Kuvat ovat Kotkan ja Helsingin kuvaajien ottamia. Lienevätkö he kierrelleet
täällä Savossa vai onko kuvia käyty otattamassa siellä? Tiedättekö, onko
mitenkään mahdollista selvittää kuvien henkilöitä valokuvaamoiden arkistoiden kautta?

aruusunen
14.10.07, 21:53
Tässäpä ongelma, jota ei ratkaista koskaan: Miten paljon onkaan maailmassa valokuvia, joiden henkilöistä ei ole mitään tietoa eikä koskaan tule olemaankaan?

Tämä on vain viesti meille, nykyihmisille. Kun otamme kuvia sukulaisista, tutuista jne., olisi suuri palvelus kirjoittaa johonkin muistiin keitä kuvissa on. 30-40 vuoden kuluttua on monissa tapauksissa jo myöhäistä edes löytää ketään, joka tietäisi henkilöistä jotakin.