PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Anna Schulman


Topi
11.06.10, 14:18
Tervehdys,

Ritva kirjoitti aikoinaan toisessa ketjussa:

"Otto Schulman on kiinnostanut minua aikoinaan varmaankin siksikin, että hän merkintöjeni mukaan omisti myös Virolahden Järvenkylän ja Vehkalahden Onkamaan. Hänen pojantyttärensä Anna Otontytär Schulman (k. 10.4.1687 Virolahti) oli Virolahden Alaurpalan omistaneen Bernd Mellinin 3. puoliso. Annalla oli Henrik Johan Otonpoika Schulman -niminen veli...joten tämän tulkinnan mukaan Otto Christopher Schulmanin isoisän nimi olikin Otto eikä Johan Gustaf."

Vanhemmalla Otto Schulmanilla oli tuo pojantytär Anna Otontytär Schulman mutta hänellä oli myös ymmärtääkseni samanniminen tytär. Onkohan kukaan törmännyt häneen ?

Vuoden 1681 Vehkalahden ja Kymin pöytäkirjassa hänet mainitaan tuon Henrik Johan Otonpoika Schulmanin yhteydessä "herr faders syster".

Tämä Anna Otontytär Schulman oli aviossa Rötger von Loden kanssa ja asuivat Muolaan/Valkjärven Oravaniemessä. Rötger kuoli vuoden 1667 paikkeilla.

1669 Äyräpään tuomiokirjassa Anna mainitaan majuri Jacob Trautmanin yhteydessä.
http://digi.narc.fi/digi/fullpic.ka?kuid=3712550

Missähän tällainen Trautman on vaikuttanut ? Googlaamalla ei löydy kuin eversti Trautman jossakin Rambo-elokuvassa !

Oikeastaan etsiskelen tämän Annan ja Rötgerin mahdollisia lapsia. Rötgerillä oli Gertrud-niminen sisar ja äiti (Gertrud Anrep) mutta olisiko myös samanniminen tytär ? Joka voisi olla Karjalan/Viipurin ratsuväkirykmentissä palvelleen Jacob Abraham Stierncreutzin toinen vaimo ?

Terv
Topi