PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Mitä Macille sopivaa sukuohjelmistoa käytät


Antti Järvenpää
11.06.10, 09:45
Kun tuo gallup tuli ja meni, ajattelin kommentoida sitä mac käyttäjän näkökulmasta. Ylipäätänsä Mac käyttäjiä näytäisi olevan vastaajista noin 3-6%, joka lienee aika lähellä yleistä Maccin markkinaosuutta Suomessa. Tähän lukuun pääsen siten, että katson mitkä ohjelmistot ovat Macillä käytettäviä, ja open source ohjelmista oletan mac käyttäjät karkeasti 1/10 osaan.

Jos sitten katsottaisiin Maceille sopivien ohjelmistojen markkinnaosuuksia Mac käyttäjien parissa, menee otos hyvin pieneksi, joten se on vain suuntaa antava, mutta laitettakoon se kuitenkin esille.



Kpl %

Reunion 12 40%
MacSukupuu 8 27%
iFamily 3 10%
LifeLines 2 7%
Gramps 1 3%
GenealogyJ 1 3%
GeneWeb 1 3%
PaWriter II 1 3%
Gene 1 3%


Yhteensä 30

Kun itse en juurikaan käytä sukutietokanta ohjelmia, niin tämä gallup oli osittain sen takia mielenkiintoinen, että tuli katseltua hiukan noiden ohjelmien kotisivuja. Näissä mac ohjelmissa sitten näyttää olevan sellainen mielenkiintoinen ominaisuus, että osaa voi käyttää myös iPhone puhelimella, joten tietokanta kulkee mukana kaikkialle missä puhelinkin on mukana.

Toisaalta en omista iPhone puhelinta, joten ei heilauta minua, mutta mielestäni tuo on jotakin uutta, jota en ole aiemmin huomannut.

PS. Sitten sellainen uusi piirre näyttäisi tulevan, että monet ohjelmista alkavat olla Open Source pohjaisia ja niille tarjotaan käyttöalustaksi kaikkia käyttiksiä - siis yhtähyvin Windows, Linux tai Mac OX. Idea on hyvä, mutta jos asentaminen ei onnistu yksinkertaisella tavalla, niin monelta jää asentamatta. Tarkoitan sitä, että ohjelman tueksi pitää ladata erikseen erilaisia tiedostoja, kuten tietokanta ohjelmisto tms.