Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Olof Erikinpoika Stålarmin puolison ja hänen vanhemmat
Juha Sinivaaran rälssisukujen sivustolla mainitaan, että Porvoon Kiialan herran Olof Erikinpoika (Stålarmin) vaimo oli aateliseen Sjunbyn sukuun kuulunut Jöns Håkaninpojan tytär, jonka nimeä ei mainita. Mitä tiedetään tästä Jöns Håkaninpojasta ja hänen perheestään? En läpikäymistäni kirjoista ole tätä henkilöä löytänyt.
Toinen kysymys samaan sukuun. Tiedetäänkö oikeasti Jöns Håkaninpojan isä? Jotkut tutkijat antavat tietoja joiden mukaan se olisi Håkan Larsinpoika. Ja tämä isä taas yhdistetään Lars Skyttä -nimiseen henkilöön? Mutta mitä oikeasti heistä tiedetään?
Mikko
Håkan Larsinpoikaa en ole mistään löytänyt. Lasse Skytte mainitaan vuonna 1417 maanomistajana Sjundbyssä [DF/FMU 1494] (http://193.184.161.234/DF/detail.php?id=1494), mutta muualta en mainitaa ole löytänyt.
Ramsay mainitseen Olofin puolisosta seuraavaa: "Gift med ... måhände af adliga Sjundby-släkten." Hänen vanhemmistaan ei mainita mitään.
Mikko
Hei!
Onkohan Sinivaaralla patronyymi virhe? Tosin minullakin jostain on tuo ristiriitainen tieto. Kyllähän Jakob Henriksson Hästeskon tilakaupassa (Sjunby) olivat Henrik Dyniessonin perilliset
Minulla on Olof Eriksson Stålarmin puolison isänä Jöns Dyniysson joka veljensä Henrikin kanssa aateloitiin, heillä oli myös sisar Elin. Isänä pidetää Dyniys Mangnussonia.
En tiedä onko omaa "hypoteesiani" merkintä että Henrikin puoliso Ingeborg ? tai Elseby olisi ollut naimisissa myös Nils Michelsson Kråkön kanssa ja heidän poika Jöns Nilssonin puoliso olisi Jöns Håkanssonin (Skytte) tytär? Jöns Håkanssonin puolisoksi on arveltu Elin Bengtsdr Djäk:iä. Minua on kiusnnut ettei näitä "Helsingin pääkaupunkiseudun" omistajasukuja ja omistusuhteita ole saatu selvitetyksi?
Karjaalainen Dönsbyn-suku luultavasti omisti 1400-luvulla sen maalueen, jonka Gereke Skytte ja virolainen Padaisten luostarin apotti panttasivat 1347 (Lakukullan tila).
Anna Henriksson (Dönsby) oli naimisissa Ragvald Jönsson (Sjundbyn) kansa. Ragvaldin isäksi on arveltu Jöns Håkansson (mahdollisesti Skytteä)
Hakon ( taulu 27 ; sukupolvi 15 ; lähteet 17, 23 )
isä mahdollisesti Sjundbyn tilan ensimmäinen omistaja Lasse Skyttä. (Esiintynyt myös nimi Hakon Jönsinpoika, mikä on ristiriidassa edelliseen.) Eli 1400-luvulla. Omisti luultavasti Sjundbyn rälssitilan Siuntiossa. - Sjundbyn suku aateloitiin 1467.
Hakoninpoika, Jöns ( taulu 27 ; sukupolvi 14 ; lähteet 9, 17, 23, 84, 125 )
isä Sjundbyn tilan omistaja Hakon. Eli 1400-luvulla (mainittu vuosina 1460-1476). Omisti luultavasti Sjundbyn rälssitilan Siuntiossa. Norrfinlandin (Aurajoen pohjois- ja länsipuolella oleva osa Turun linnalääniä) vouti. Omisti maatiloja Nousiaisissa ja Mynämäellä (ehkä vaimon perintönä). Asui ehkä Nousiaisten Rekois-tilalla. - Puoliso Elin Bengtintytär (Djäkn
Jöns Nilssons mor, vars fömamn är okänt, anses av Brenner vara en syster till fogden i Norrfinland, Jöns Håkansson, och får av Anthoni stöd i denna förmodan 49. Jöns Håkansson är gift med Elin, dotter till Bengt Lydekason Djäkn. Han kan enligt Anthoni möjligen vara son till den Håkan Jönsson sam är nämnd i ett räfsteting i Ingå 1447 50.
Olavi
vBulletin® v3.8.11, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.