PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Tämä on hyvä tai vähemmän hyvä idea - T-paita!


Tuulakki
24.05.10, 23:37
Oiskohan teidän joukossanne yrittäjää, joka voisi painattaa sukututkimusaiheisia t-paitoja? Pieniä määriä kohtuuhintaan tai sitten isoja määriä vähän edullisemmin jäsenkunnalle jonkun yleisen aiheen mukaan, kuvana tietenkin kirjoitusta, vanha kirja tms. Arvokkaan wanhahtava ulkoasu, yksinkertainen yleisilmeeltään. Tulokertymä seuralle tai sitten ei - en ota siihen kantaa. Saisihan seurakin tosin siinä mainosta samalla. Suku Forumin logokaan ei oisi ollenkaan huono kuvaidea!

Vai onko joku painattanut jo aiheeseen sopivia t-paitoja? Kertokaapa asiasta forumilla. Sieluni silmillä näen kuviossa esim. jonkun upean vanhan kauppakirjan sinetteineen...tai kaunokirjoitetun rippikirjan sivun, josta saisi selvää?

Ei haittaa, jos ideani on huono! Saahan t-paitoja painatettua helposti valokuvista.

Heikki Koskela
25.05.10, 04:52
Oiskohan teidän joukossanne yrittäjää, joka voisi painattaa sukututkimusaiheisia t-paitoja? Pieniä määriä kohtuuhintaan tai sitten isoja määriä vähän edullisemmin jäsenkunnalle jonkun yleisen aiheen mukaan, kuvana tietenkin kirjoitusta, vanha kirja tms. Arvokkaan wanhahtava ulkoasu, yksinkertainen yleisilmeeltään. Tulokertymä seuralle tai sitten ei - en ota siihen kantaa. Saisihan seurakin tosin siinä mainosta samalla. Suku Forumin logokaan ei oisi ollenkaan huono kuvaidea!

Vai onko joku painattanut jo aiheeseen sopivia t-paitoja? Kertokaapa asiasta forumilla. Sieluni silmillä näen kuviossa esim. jonkun upean vanhan kauppakirjan sinetteineen...tai kaunokirjoitetun rippikirjan sivun, josta saisi selvää?

Ei haittaa, jos ideani on huono! Saahan t-paitoja painatettua helposti valokuvista.

Tuulakin ajatus paidasta on jo ollut käytössä monessa sukuseurassa. Muunmuassa Vilppu Keisarin sukuseura on yrittänyt kartuttaan varojaan myymällä sukutunnuksella varustettuja paitoja ja kasseja.

Yrittäjiä löytyy tarkoitusta varten mm. netistä pienen etsinnän jälkeen melko helposti.

Tuulakki
25.05.10, 10:08
Sukuni mikään haara ei ole perustanut sukuseuraa, joten kysytäänpä siis näin:

Olisiko jollain sukuseuralla myynnissä aiheeseen liittyvä tyylikkäitä, mahdollisesti hieman "kalligrafisia" t-paitoja, joihin ei ole printattu suvun tai sukuseuran nimeä? Oikea painatus on kuitenkin kauniimpi kuin siirretty valokuva, joka haalistuu pian. Sallisivatkohan Suku Forumin säännöt tällaisia kaupallisia tiedotteita kirpputorillamme?

Kovanen
25.05.10, 12:28
Tervehdys, tämähän on loistoidea! Kannattaa todellakin jatkojalostaa.:)

Tuli heti myös mieleeni laadukas T-paita tai laukku, jossa olisi oma sukupuu. Olisihan hauska lahja vaikkapa lapsille ja lapsenlapsille lahjaksi, miksei muillekin sukulaisille. Käytännön toteutustapaa täytyy alkaa nyt pohtimaan...

Toivoisin yleensäkin sukututkimuksen tunnetummaksi tekemistä ja erityisesti sitä, että myös nuorempi väki kiinnostuisi asiasta. Tässähän on hieno mahdollisuus.

Terveisin Eila

Antti Järvenpää
25.05.10, 14:05
Vaikka Tuulakki kysyi nyt hiukan muuta, niin vastaan yksittäisten tuotteiden tekemiseen. Olen nimittäin teettänyt yksilöllisiä hiirimattoja tms. Järvenpään Helioksessa http://www.helios.fi/jarvenpaa/kuvapainatukset.htm

Tämän pienen liikkeen tekniikkana on printatut tuotteet mm. t-paidat. Olen itse lähettänyt aiheet sähköpostilla ja käynyt hakemassa sitten valmiit tuotteet, mutta luultavasti tulisivat postillakin. Jos siis haluaisi oman suvun sukupuun T-paitaan niin se varmaankin onnistuisi tällä tavoin. Muitakin tekijöitä varmaan on.

SSS:lle ehkäpä sopisi tuo yleisaiheisen paidan teko. Paidoissa kuitenkin tulee helposti ongelmaksi se, että jos on kokojen lisäksi hiukankin värivalikoimaa, alkaa olla vaikeaa arvata, mikä menee kaupaksi, ja nurkkiin jää helposti huonosti meneviä kokoja ja värejä.

Seppo Niinioja
25.05.10, 14:36
Tietosuojavaltuutettu saattaa huolestua moisista T-paidoista :D:

Seppo Niinioja

Antti Järvenpää
25.05.10, 16:24
Sanoppa muuta! ...... Muuta!

Mielenkiintoinen kysymys tietenkin on, onko kyseessä painotuote vai mikä? Sananvapaushan on peruslaissa, mutta saako sanoa paidalla. Kun sitten pitää paitaa päällänsä tai korkeintaa suppeassa perhepiirissä, niin onko se henkilökohtaista tarvetta? Vaarana on tietenkin se, että jos tekee jotain raskaampaa työtä se paita päällä, niin koko paita on tunnistettavissa hajunsa puolesta tiettyyn elävään. Asia tuntuu kaukaa haetulta, mutta rikospolisiin hajukoirat pystyvät hajun puolesta parempaan tunnistettavuuteen kuin konsanaan sormenjäljistä - kyllä tässä on selkeästi vaarana direktiivin tunnistettavuus aspekti. Rikoslaboratorion hajutunnistuksesta oli oikein ohjelmakin televisiossa, joten Sepon varoitukset ovat kyllä varteen otettavia.

Ainakaan sitä paitaa ei pidä pestä automaattisessa pesukoneessa, sillä sitten luultavasti mennään jo automaattiseen tietojenkäsittelyyn paidassa esiintyvän henkilörekisterin osalta. Niin ja ulkomaille, erityisesti amerikkaan se paita mukana ei kannata mennä, koska silloin rikkoo tietojen luovutuspykäliä.

Ehkäpä kannattaisi unohtaa koko asia:D:

Juha
25.05.10, 17:10
päivän piristys, kiitos!

Kovanen
25.05.10, 18:12
Tervehdys! Hyvä, että tulee uusia näkökulmia asiaan, meninköhän hämmentämään väärää kattilaa, sattuuhan sitä...

Kuitenkin jatkan meriselityksillä:

Eri asioita luonnollisesti ovat viestiketjun aloittajan ajatus yleisen tason paitatekstistä ja meikäläisen siitä lähteneestä ajatuksesta yksityskohtaisempiin tietoihin ja niiden näytille asettamiseen. Käsittääkseni toimija, muotoilu ja sisältö ratkaisee, onko hommsa lainsäädännön edellyttämissä rajoissa.

Netissä näyttäisi saavan julkaista sitä sun tätä. Miksi lapsenlapseni eivät voisi pitää päällään "Minun juureni paitaa", jos siinä on vain ja ainostaan edesmenneiden tai suostumuksen antaneiden esivanhempien nimet syntymä- ja kuolinvuosilukuineen tai ilman?

Seppo Niinioja tarkoittanee sukupuuehtotustani, mikäli oikein ymmärsin. "Tietosuojavaltuutettu saattaa huolestua moisista T-paidoista :D:
"
Käsittääkseni Tietosuojavaltuutettu laillisuusvalvojana ei vain huolestu (sinulta kauniisti muotoiltu ajatus) vaan joko murahtaa pienesti tai isosti taikka ryhtyy toimenpiteisiin, kun on kyse organisaation toiminnasta, että korjataan jopa sakon uhalla.

Tässä kannattanee erottaa organisaation toiminta ja yksityishenkilön toiminta, jos oikein tätä asiaa ymmärrän.

Lainsäädännön mukaan luonnollisesti tulee toimia. Hyvä, että tästäkin asiasta muistutellaan.

Mahtaakojan Tietosuojavaltuutettu puuttua yksityisinä henkilöinä toimivien kansalaisten tekemisiin, varsinkin mikäli ne eivät loukkaa ketään henkilöä?

Jatkopohdintoja tähän keskusteluun toivoen

Eila

Kovanen
25.05.10, 18:33
Tervehdys!

Toki sukututkijat noudattavat henkilötietolain asettamia vaatimuksia tutkimuksilleen ja niiden jukaisemiselle. Tuskin tavalliset kansalaiset laittomia lahjoja muutenkaan ystävilleen jakelevat, olisihan se tosi noloakin.

Eila

Tuulakki
25.05.10, 19:30
Ihanaa, että asia lähti rönsyilemään. Nuo kassiajatukset ovat myös kivoja!

Ihmettelen vain, mitä se tietosuojavaltuutetulle kuuluisi, jos paidassa olisi osa jotakin tarpeeksi vanhaa asiakirjaa - aivan samalla tavalla kuin on kirjojen kansissa, mainoksessa, korteissa, sukuseuran nettisivustolla jne. Olen jopa harkinnut syntymätaloni värikkään tilakartan painattamista t-paitaan, mutta ehkä sen kanssa ei sittenkään olisi kiva seistä paikkakunnan marketin kassajonossa :D:.

Toisaalta - jos nyt ruvetaan vallattomiksi, voisihan sitä tehdä esim. kuvan jostain dokumentista, jossa mainitaan huonosta lukutaidosta, jalkapuutuomiosta tai naapurin sian varastamisesta, ilman nimiäkin. Kunhan teksti olisi kaunista ja luettavaa.

Jos seura tilaisi paitoja, niin se pitää tehdä yksinkertaisen kaavan mukaan: esim. värit mustavalkoinen positiivina tai negatiivina! Lisäväri kulta/hopea lisähintaan. Kokovalikoima esim. kolme-neljä kokoa S-M-L-XL. Ja toimitus ennakkotilausten mukaan, jonka asian voisi toivottavasti hoitaa suoraan toimittajan kanssa nettitilauksena tietyn ajan sisällä. Maksu tilille ja paita postiin -tyyliin. Todennäköisesti toimittajataho toivoisi kontaktihenkilöä väliin...

Antaa ajatuksen muhia. Ehkä joku t-paitafirma oivaltaisi näistä vihjeistä tehdä omaan mallistoonsa tällaisen vaihtoehdon?

Mitä muihin tuotteisiin tulee, niin haluaisin saada skannattuna kuvat Marja-Liisa Pitkärannan sukututkimusaiheisista postikorteista! Ne on loppuunmyyty ajat sitten.

Juha
25.05.10, 20:03
eikös tuo tietosuojajuttu ollut huumoria :)

Seppo Niinioja
25.05.10, 20:11
eikös tuo tietosuojajuttu ollut huumoria :)

Näin oli tietysti tarkoitus. Kun uutisissa kerrotaan jostakin uudesta tietosuojaongelmasta, sanotaan aina että tsv on huolestunut.

Seppo Niinioja

Tuulakki
25.05.10, 20:24
Kuulkaas nyt - ei saa laittaa lekkeripeliksi tätä ketjua (tää on huumoria :p:).

No joo, tunnustan, että epäonnistuin pikaluvun harjoituksessani. Silmäilin vain viestejä läpi ja luulin, että joku ottaa homman liian tosissaan. Ilmeisesti kuitenkin netissä olevilla kirkonkirjojen kuvilla on jonkinlainen tekijänoikeussuoja:eek: ? No, siinä tapauksessa pitää ottaa itse kuvat sellaisesta sivusta, jonka haluaisi.

Tuulakki
25.05.10, 20:50
No täsä olis ny yks oikke hyä esimerk hianost sivust, kattokast tätä: http://www.sukuhistoria.fi/sshy/sivut/jasenille/paikat.php?bid=2625&pnum=229 . Olis niimpal kaunist kirjoitust eikä stää kukka ossais eres lukki, kuttem mnääkä ossa. Mut kyl mar joku sit kumminki huamais, jos mnää tämmösen täält mnuum paittasse varastaissi? Toisenkaut, mnää olen kyl stää miält, et mnää mnuu omam paittassen saa laitta kummossi kuvi vaa, jolsem mnää semmossi paeroi myymä rupp.

Käännös ylläolevasta tekstistä pyydettävissä ketjun aloittajalta, eri korvausta vastaan tosin! :D::D::D:

Lasse1951
25.05.10, 23:00
No täsä olis ny yks oikke hyä esimerk hianost sivust, kattokast tätä: http://www.sukuhistoria.fi/sshy/sivut/jasenille/paikat.php?bid=2625&pnum=229 . Olis niimpal kaunist kirjoitust eikä stää kukka ossais eres lukki, kuttem mnääkä ossa. Mut kyl mar joku sit kumminki huamais, jos mnää tämmösen täält mnuum paittasse varastaissi? Toisenkaut, mnää olen kyl stää miält, et mnää mnuu omam paittassen saa laitta kummossi kuvi vaa, jolsem mnää semmossi paeroi myymä rupp.

Käännös ylläolevasta tekstistä pyydettävissä ketjun aloittajalta, eri korvausta vastaan tosin! :D::D::D:

No niin, kun itse olen asunut Ukissa yli kaksikymmentä vuotta aikanaan, niin osasin heti lukea toi teksti. :confused:

Antti Järvenpää
26.05.10, 19:09
Jos palataan vielä siihen alkuperäiseen kysymykseen ilman venkoiluja, niin brodeerattuja tuotteita saa teetettyä vaikkapa Kiteellä http://www.kangasjakonepartanen.fi/ajankohtaista.htm

Joskus vaimoväen mukana olen tuolla käynnyt ja kysellyt kiinnostuneena T-paitojen ja lippalakkien kirjailusta. Heillä on siellä useampia sellaisia ohjelmoitavia ompelukoneita, millä tekee kaikenlaisia koukeroita kaikenlaisiin ommeltavissa oleviin tuotteisiin tai sitten erikseen sellaisia lappuja (miksi niitä nyt kutsutaan), jotka voi erikseen harsia johonkin tuotteeseen kiinni.

Yrittäjää jututtaessa tuokin paikka tekee tuotteita ympäri Suomen ja myy siinä sivussa ompelukoneita ja kankaita paikkakunnalle.

PS. tuossa mainoksessa muuten näkyy, että ne paidat ja pikeet ovat laatumerkkejä, mihin he näitä kirjailee.

Juha
26.05.10, 20:17
Lisään sivusta toisen samantapaisen idean.

Erään toisen yhdistyksen tiimoilta tutustuin porilaisen Nelostuotteen laajaan tarjontaan - firma tekee siis mm. palapelejä ja lautapelejä.


Heidän kauttaan on mahdollista teettää esim. perinteinen korttipeli, mutta omalla painatuksella. Korttipakka voi olla joko "Musta Pekka" -tyylinen tai sitten normaali "sököpakka".

Joka tapauksessa, mahtaisiko kukaan ostaa, jos Suomen Sukututkimusseura myisi "Musta Pekka" -tyylin korttipakkaa, jossa kuvina olisivat esim. Sursillit, torpparit, talonpojat, sotilaat, rengit, piiat, papit, käsityöläiset tms....

Omasta mielestäni tuollainen pakka olisi mahtava lahja jaettavaksi tahi myytäväksi vaikka tietyn sukuyhdistyksen jäsenille vuosikokouksessa jne.

Samoin on mahdollista teettää palapelejä eri palamäärillä omasta kuvasta ynnä muuta kivaa.

Jos todella kiinnostuit niin allekirjoittaneelta saat lisätietoja.

Pienin mahdollinen määrä tarkoittaa sitten käytännössä vähintään parin tuhannen euron panostusta.

Juha

admin
26.05.10, 21:47
Verkosta löytyy sellaisia Suomalaisia ja Pohjoismaisia yrityksiä joilla voi teettää esim. paitoja aika nopeasti ja suht' järkevään hintaan. Kuvia ja tekstejä voi lisätä itse - eteen, taakse, hihoille jne.Eikä tarvi olla niin kovin suuri lukumääräkään. Tämä ala taitaa olla aika kilpailutettu.

Kannattaa siis etsiä Googlen kautta.

Hasse

Timo W
27.05.10, 11:34
Tee oma T-Paita.

http://www.spreadshirt.fi/

skoykka
27.05.10, 11:49
Lisään sivusta toisen samantapaisen idean.

Erään toisen yhdistyksen tiimoilta tutustuin porilaisen Nelostuotteen laajaan tarjontaan - firma tekee siis mm. palapelejä ja lautapelejä.


Heidän kauttaan on mahdollista teettää esim. perinteinen korttipeli, mutta omalla painatuksella. Korttipakka voi olla joko "Musta Pekka" -tyylinen tai sitten normaali "sököpakka".

Joka tapauksessa, mahtaisiko kukaan ostaa, jos Suomen Sukututkimusseura myisi "Musta Pekka" -tyylin korttipakkaa, jossa kuvina olisivat esim. Sursillit, torpparit, talonpojat, sotilaat, rengit, piiat, papit, käsityöläiset tms....

Omasta mielestäni tuollainen pakka olisi mahtava lahja jaettavaksi tahi myytäväksi vaikka tietyn sukuyhdistyksen jäsenille vuosikokouksessa jne.

Samoin on mahdollista teettää palapelejä eri palamäärillä omasta kuvasta ynnä muuta kivaa.

Jos todella kiinnostuit niin allekirjoittaneelta saat lisätietoja.

Pienin mahdollinen määrä tarkoittaa sitten käytännössä vähintään parin tuhannen euron panostusta.

Juha


Meillä tytär painaa itse kuvia kasseihin ja T-paitoihin, mutta tuo pelikortti idea olis kiva ja helposti lähetettävä lahja vaikkapa Amerikoihin. Jouluunkaan ei ole enää kuin puolisen vuotta. Hihat heilumaan! :rolleyes: