PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Sukujuuria Flanderista ja Vähästäkyröstä?


jjj
27.04.10, 20:10
Vähässäkyrössä on joukko taloja, joiden alkuperäiset asuttajat saattavat olla kotoisin Hollannista/Belgiasta tahi kulkureittinsä mukaan Saksasta; Flaming, Flander ja Tysk esimerkkeinä. Varmoja todisteita alkuperästä lienee mahdoton saada muutoin kuin DNA-analyysillä.
Flander on yksi harvoja talonnimiä, joka on Suomessa yksinomaan saman suvun käytössä; ts. kaikki Flanderit ovat tiettävästi sukua keskenään. Sukua on tutkittu lukuisten henkilöiden voimin ja itse olen vain yrittänyt koota tuloksia yhtenäiseksi esitykseksi: kts http://www.vilppula.com/images/flander/ksfam.htm

Tämän johdosta koosteessa on varmasti lukuisia virheitä mutta siksi se on myös julkaistu - vain yhteistyöllä päästään hyvään lopputulokseen. Tällaisesta tutkijoiden fokusoidusta yhteistyöstä mielestäni hienoin esimerkki on Kaino/Torppa-suvuista kertova kirja, joka perusteellisuudessaan hakkaa monella tavalla tänä Sursill-juhlavuotena useasti mainitun kronikan.

Flander-suku ei ole koskaan aiemmin kokoontunut ja siksi tänä kesänä 12.6.2010 järjestetään Vähässäkyrössä ensimmäinen sukukokus, johon kaikki Flander-taustaiset ovat sydämellisesti tervetulleita. Omien esi-isien löytäminen selaimen etsi-toiminnolla on helppo tapa löytää juurensa mainitusta kaaviosta.

Toivon että kaaviosta - jossa on paljon epävarmoja tulkintoja - suoranaisia virheitä löytävät ottavat allekirjoittaneeseen suoraan yhteyttä osoitteella info*vilppula.com

Essimi
10.07.10, 22:38
Onko tästä sukutapaamisesta jotain "raporttia", kertomusta, koostetta tms. vaikkapa nettisivuilla tai paikallisissa lehdissä? Parissa isänpuoleisessa sukuhaarassa on Flandereita, joten voisin lukeutua sukuun ja niin ollen asia kiinnostaa.