PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Arkistolaitoksen digitoinneista ja systeemeistä


kkylakos
23.04.10, 11:37
Niille, jotka eivät ole muistaneet/huomanneet käydä lukemassa SSS:n toiminnanjohtajan kirjoituksia seuran verkkosivuilta:

Päiväyksellä 15.4.2010:

Näistä ASTIA kiinnostaa myös sukututkijoita, sillä se tarkoittaa arkistolaitoksen tietopalvelun yhteistä verkon kautta käytettävää asiakaspalvelu- ja tilausjärjestelmää. ASTIAn avulla sukututkija voi esimerkiksi varata mikrofilmien lukulaitteen tai tilata aineistoa tutkijasaliin.

Suomen Sukututkimusseura valtakunnallisena sukututkijoiden edunvalvojana on ponnistellut sen eteen, että opetusministeriö myöntäisi myös tälle vuodelle viime vuoden erillismäärärahan tyyppisen rahoituksen. Mikäli sellainen rahoitus löytyisi, Seura luonnollisesti toivoo, että sitä käytettäisiin nimenomaan mormonimikrofilmien digitointiin, jotta tämä tämä osa kirkonkirjoista saataisiin nopeasti ja kokonaan sukututkijoiden käyttöön verkossa.

Make
23.04.10, 14:40
Kiitos Kaisalle vinkistä. Ei tule turhan usein vierailtua nettisivulla.

Sen verran täytyy todeta, että kävi itselläni melkoinen tuuri. Olen lomaillut tämän viikon ja tarkoitus oli viettää 2-3 päivää maakunta-arkistossa (HML tai Turku) tutkimassa Laitilan kirkonkirjoja. Lähinnä täyttämässä aukkopaikkoja selvityksissäni. Valmistauduin kotona maanantaina ja listailin tsekattavia asioita. Yhdestä asiasta huomasin, että tuonhan näen digitaaliarkistossa olevista henkikirjoista, niinpä raapaisin digi.narc.fi auki. Ja hakuun Laitila. Ja kas sinne olivat juuri ilmestyneet Laitilan kirkonkirjat 1859 asti (ja jotkut myöhemmäksikin).... Olivat laitetut viime viikolla :)

Kerran näinkin. Tavallisella tuurillani olisin ollut arkistossa mikrokortti- tai -filmikoneella 2-3 päivää ja kotona sitten todennut "ai jaa nää on täälläkin"... Onhan se netistä paljon kätevämpää kuin korteilta tai rullilta. Siunatto olkoon myös tämä elokuussa hankittu max 20 megan nettiyhteys, vanhalla 2 M yhteydellä olisi kestänyt tupla-ajan ellei enemmänkin.