PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Ukki kateissa Lohjalla.


bawik
16.04.10, 17:05
Isoisäni isa Karl Henrik Wikström muutti perheineen Lohjan Muijalan kylän Soltin rustholliin "arentimieheksi" 16.3.1896. Vaimo kuoli jo saman vuoden joulukuussa, ja teini-ikäinen tytär ja jo aikamiesiän saavuttaneet kaksi poikaa palasivat takaisin synnyinpitäjäänsä Pohjaan vuosina 1899 ja 1900. Ukki itse häipyi kuin tuhka tuuleen eikä kukaan näytä tietävän hänestä mitään. Viimeinen elon merkki löytyy Suuresta Adressista jossa on kaksi nimikirjoitusta, Karl Wikström, työmies, ja Karl Wikström, stal dräng. Toinen heistä on isä, ja toinen vanhempi poika jonka nimi oli Karl Emil.

Lohjan seurakunnan ilmoituksen mukaan ukkia ei löydy kirkonkirjoista 1920 jälkeen, ja Lohjan RO julisti hänet kuolleeksi 1.1.1923. Haluaisin kovin mielelläni saada asia loppuun käsitellyksi, mutta missäänpäin ei näytä löytyvän mitään tietoa hänen kohtalostaan. Voisikohan joku forumilaisista neuvoa mistä vielä voisin etsiä?

Terv.
bawik

Terhi L.
17.04.10, 06:09
Asiaasi voisi auttaa, jos selvittäisit, miksi ukkisi on julistettu kuolleeksi; eli kenen hakemuksesta, millä perustein jne. Yleensä kuolleeksi julistamista hakee joku läheinen ja perusteluitakin pitää löytyä. Kertoiko Lohjan seurakunta mikä oli tämä viimeinen merkintä, joka ukistasi kirkonkirjoista löytyi?

-Terhi

Juha
17.04.10, 09:18
Isoisäni isä on myös aikoinaan julistettu kuolleeksi oikeudenpäätöksellä.

Kun sotasurmaprojektin tiedot tulivat nettiin, löytyikin sieltä tietoa hänen kuolemastaan sisällissodan yhdessä taistelussa.

Joten ehdottaisin, että katsastaisit tuon oikeuden päätöksen lisäksi ao. kuolleiden luettelon, löydät sen täältä (http://vesta.narc.fi/cgi-bin/db2www/sotasurmahaku/input)

Huomaa tuossa haku-toiminnossa sellainen omituisuus, että nimet pitää kirjoittaa isolla alkukirjaimella!


Juha

Essimi
17.04.10, 16:21
Vielä pari ehdotusta, jos edellä mainituista tiedoista ei löytyisi:

1) tuohon aikaan mentiin usein siirtolaisiksi Amerikkaan, Ruotsiin, Venäjälle, [ei välttämättä aina omalla passilla]. Eli siirtolaisuusinstituutin matkustaja- ja passitietokannat ja
2) Sukututkimusseuran sivuilta löytyvä nimenmuutostietokanta kannattaa haravoida, sillä myös nimien "suomentaminen" oli muodissa.

bawik
19.04.10, 11:39
Kiitos Terhi, Juha ja Essimi vihjeistänne. Monet paikat on jo koluttu mutta
vielä näyttää olevan uutta pengottavaa.
Terv.
bawik