PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Vienasta pakolaisina Suomeen 1920 luv.


Sari H
15.04.10, 08:39
Hei

Vienasta on tullut paljon perheitä Suomeen 1920 luvulla. Ovat asettuneet pakolaisleireihin yms. Mistä saisin tietää missä pidetään tuon ajan rekistereitä keitä tullut ja milloin tullut? Tiedän että esim. on olemassa Kuhmon pakolaisrekisteri, mutta mistä saan sen tietoja sukututkimusta varten?

Terv. Sari

RRajander
15.04.10, 10:32
Hei Sari,

Näitä olen itse penkonut tietoja etsiessäni:

Mikkelin maakunta-arkistossa on mikrofilmeillä Itä-karjalan pakolaisten kirkollisten asioiden hoitajien arkistot, eli pakolaisia varten muodostetun ortodoksiseurakunnan metrikat yms. joista selviää paljon avioliittoja, muuttoja ja perhesuhteita.

Kansallisarkistossa on Valtion pakolaiavustuskeskuksen arkistot VPAK, joissa on mm. avustusluetteloita, pakolaisleirien luetteloita ja vastaavaa. Tämä on enemmän tietoa siitä, miten ja mihin on tultu ja miten liikuttu Suomessa, mutta saattaa löytyä perhesuhteisiin selvennystä. Oulun maakunta-arkistossa on Maikkulan pakolaishuoltolan arkisto.

Lisää löytyy vaikka Vakka-arkistotietokannasta hakusanalla "pakolais".