PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Jokioinen / Vihtori Matinpoika Leväsen äiti


Ahvoska
12.04.10, 20:48
Olen saanut sen verran selville, että Vihtori Matinpoika Leväsen (s.12.7.1866) äiti oli piika Eeva Sofia Lindström (tai Lundström) ja isä Torppari Johan Henriksson. Vanhempien syntymäajoista ei tietoa. Vihtorin syntymän aikaan asuivat Jokioisissa ja ymmärtääkseni lapsi syntyi aviottomana.
Miten pääsisin eteenpäin joko äidin tai isän puolelta?
Onko äidin sukunimi Lindström suomennettu Leväseksi?

Kiitollisena avusta!
Ahvoska

Onerva
13.04.10, 08:02
Hei
tietämättä asiasta yhtään mitään ehdotan, että voisit katsoa, mitä Jokioisten Eva Sofia Mikontytär (s.2.6.1831 Jokioisissa) sai aikaan. Au-lapsen, Juhon, hän sai 8.2.1856 Jokioisilla. Eeva oli torpantyttö Jokioisten Markulan Mäkimikkolasta. Olisiko ollut lapsirakas ja hankkinut enemmänkin lapsia.
Lundströmejä oli ainakin Tammelassa ainakin 1800 paikkeilta alkaen ja Koskella 1700-luvulta alkaen.
Onerva

Flora
21.04.10, 10:27
Nimenmuutokset löytyvät sukututkimusseuran sivun yläpalkista kohdasta tutkimustyö ja sen alta henkilönimet. Ei löydy ko. nimistä muutosta Leväseksi, mutta eihän luettelo kata kaikkia nimenmuutoksia. Jokioisilta joku Lindström on muuttanut nimensä myöhemmin Laumiksi ja Lundström Larkaksi, mutta siitä ei liene apua.
Kannattaa mennä Kansallisarkistoon tai Hämeen maakunta-arkistoon ja katsoa mahd. kastetiedoista kylä ja äidin ikä sekä patronyymi ja siirtyä 1860-luvun rippikirjaan ja myös Hiskiin vanhempien syntymätietojen selvittämiseksi. Kyllä perheen tausta varmaan löytyy.
Onnea etsimiseen
Flora