PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Suomalaisia Tukholmassa – kuuden vuosisadan aikana!


kkylakos
12.04.10, 10:20
Meinasin kysyä onko kenelläkään kokemuksia Tukholman kaupunginarkiston DVD-levystä "Suomalaisia Tukholmassa – kuuden vuosisadan aikana!", mutta onkin vasta etukäteismarkkinoinnissa eikä vielä ostettavissa:

http://www.ssa.stockholm.se/sv/Bestall/Stadsarkivets-publikationer/Digitala-publikationer/Finlandare-i-Stockholm/

ehjelt
12.04.10, 18:39
Minuakin tuo DVD kiinnostaa kovasti. Pyytäsinkin, että se joka ensimmäisenä noteeraa tilausten vastaanottamisen alkaneen, laittaisi tähän viestiketjuun ilmoituksen.

Juha
12.04.10, 19:09
Tukholmassa ei ilmeisesti asu enää yhtään suomea osaavaa kirjuria tänä päivänä, koska DVD:n esittely suomeksi on käännetty jollain konekääntäjällä;


Levy sisältää 100 uusi kirjoitettua artikkeleita, 1400 kuvaa, josta 18 niistä on erittäin korkea resoluutio kartat sekä 14000 henkilötietuetta. Kuvat on esimerkkejä arkistosta ja kuuluvat yleensä yhteen artikkeleihin. Henkilötietueet ovat kirjoitettu tai haettu digitaalisista lähteistä. 20 erillaista lähdettä löytyy, aikakaudesta 1474-1981.


Juha

Kirjastonhoitaja
14.04.10, 14:36
Finländare i Stockholm - under sex sekler [Elektroninen aineisto] = Suomalaisia Tukholmassa - kuuden vuosisadan aikana / Stockholms stadsarkiv. - Stockholm : Stockholms stadsarkiv, 2009. - 1 optinen levy (DVD)

Tämä DVD-levy on äskettäin saatu Suomen Sukututkimusseuran kirjaston kokoelmaan. Se on tilattavissa Tukholman kaupunginarkistosta, sivujen hiukan harhaanjohtavasta tekstistä huolimatta (tilauslomake: http://www2.ssa.stockholm.se/E-postfraga/frmDigitalaProdukter.aspx).

Nimekkeen partitiivi-muoto kuvailee sisältöä: kyseessä on kokoelma esimerkinomaisia kuvia asiakirjoista kuudelta vuosisadalta sekä teemoihin liittyviä tekstejä, joissa on tietoa vaikkapa köyhäinavusta Tukholman suomalaisille 1700-luvulla tai sotalapsista viime sotien aikana. Tekstien suomenkielinen käännös on luvattoman heikkotasoinen ja hakemistot puuttuvat. DVD:n avulla voi saada käsityksen suomalaisia koskevista arkistoista ja asiakirjoista Tukholman kaupunginarkistossa, mutta henkilöhistorialliseksi lähteeksi siitä ei itsessään ole, ellei nyt sattumoisin joku esimerkkihenkilö, vaikkapa "Herra Hakkarinen"(!) osu omaan sukuun.

kkylakos
15.04.10, 07:19
Kiitos tiedosta ja analyysistä Vuokko!