PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Broström-suku


Pekka Paavola
09.04.10, 13:09
Tervehdys Pekka,
teet mielenkiintoista tutkimusta. Voin kertoa, mitä tiedän isäni suvusta, mutta paljon en osaa valitettavasti sinua auttaa.

Isäni sukuhaara on Sipoosta – eli ilmeisesti täysin erillinen haara tai hyvin pitkän aikaa sitten eriytynyt Merenkurkun sukuhaarasta. Sipooseen, missä edelleen asuu joitain Broströmejä ja he saattaisivat osata auttaa enemmän, sukuhaara tuli käsittääkseni myös joskus 1700-luvun mittaan Ruotsista.

Etelä-Suomeen ilmeisemmin tuli yksi upseeri, jonka yksikkö oli komennettu Helsingin/Uudenmaan seudulle. Joskus muistan löytäneeni tästä internet-viitteen vanhoista ruotsalaisista komennuspapereista, mutta sen tarkemmin en ole asiaa tutkinut. Mutta kyseinen upseeri – ja sitä myöten Sipoon Broströmeillä – on ollut vahva linkki eteläiseen Ruotsiin, Skooneen.

Tanskassa on myös Broströmejä ja puhtaasti ilman historiallista dokumentaatiota olemme olettaneet, että suku on muuttanut sieltä Skooneen Tanskan hallitusaikana, eli joskus ennen Hansa-aikaa.

Toivottavasti tästä oli tutkimuksessasi apua.

yst. terv,




Hei. Olen Pekka Paavola Haukiputaalta, ja olen harrastellut sukututkimusta. Mailin syy on sukunimi Broström, sillä olen kys. sukua(mummuni oli om.suk.Broström), jonka esi-isä Karl Johaninpka Broström tuli Pyhäjoen Komppaniaan sotilaaksi v. 1776. Karl oli synt. Tukholmassa 25.9.1757. Kys. kaupungissa on jo silloin ollut Broströmejä.

Mutta Karlin isää Johania emme ole löytäneet Ruotsin skr:ien papereista.

Onko mahdollista, kun Suomi oli tulloin osa Ruotsia ja merenkurkun seudulla Suomen puolella on nykyisin Broströmejä, jotka ei ole meille sukua ainakaan 200 vuoden jälkeen haarautuen, että voisiko olla mahdollista että jo 1700 luvun alussa olisi esim. Meren Kurkusta veneellä tai hiihtäen Ruotsiin?



Sitten teitä Broströmeja on Etelä-Suomessa? Onko teidän alkukoti tiedossa, vai onko eri Broström-sukunimiä syntynyt länsisuomalaisittain paikan nimen mukaan, joka on kaikissa paikannimisissä alkusukunimissä lähtökohtana, siis suomeksi Siltavirta. Ps.Oulun seudulla osa meistä suomentanut nime Siltavirraksi.

El i kysynkin, kun huomasin ammattisi, että onko juuresi( tai mahd. miehesi juuret) missä, ja onko Etelä-Suomen Brotrömejä tutkittu ja kuka olisi tutkinut.



Terv. Pekka Paavola


Yllä keskusteluni erään Sipoon Broströmin jälkeläisen kanssa. Löytyykö Teiltä kellään tietoa kys.suvun/sukujen esihämärästä.Kiitti.

T.Pekka