PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Sukutieto ja knife.vbx


Hillevi Tyni
12.06.07, 17:02
Kakkosohjelmana ollut Sukutieto 8 ei suostu aukeamaan. (Koneen rikkoutumisen jälkeen uusi asennus, jolloin ei enää avaudu.) Syyksi kertoo että knife.vbx ei toimi tms.
Onko mitään keinoa, jolla voisi avata ikivanhat mbd-tiedostot vai pitääkö hankkia vanha Windows.

Toisessa koneessa on Windows 98, toisessa XP. Kummassakaan ei toimi.

Heitänkö vesilintua?

Hillevi

Yrjö Lehtonen
17.06.07, 00:33
Knife.vbx -tiedosto ei toimi Windows XP:ssä eikä Vistassa. Windows 98 on hieman ongelmallinen, siitä on useita versioita, joissa joissakin tuo ns. vanhan Windowsin tiedosto toimii, toisissa ei.
Mdb-tiedosto on Microsoft Access -tiedosto, joka aukeaa Accessilla ja pitäisi aueta myös Suku 2000 ja ilmeisesti myös Suku 2004 ohjelmalla. Uudemmassa Accessissa tosin tiedosto on syytä muuttaa uuteen 32-bittiseen muotoon, jota Access käynnistettäessä tarjoaa.
Hukkaan ei tiedostoa kannata heittää, mutta Sukuohjelmisto 8 käyttö kannattaa lopettaa ja siirtyä esim. Suku 2004 käyttöön. Tiedoston voi myös siirtää gedcom tiedostona johonkin muuhun sukuohjelmaan.
Jos ongelmia on, voinet lähettää tiedoston esim. disketillä allekirjoittaneelle. Voimme sopia, mihin muotoon tiedosto muunnetaan, jos se on tarpeen.

Hillevi Tyni
17.06.07, 10:05
Kiitoksia.

Siirryin aikoinaan Sukutieto 8:sta muuhun ohjelmaan. Pari irrallista mdb-tiedostoa jäi silloin siirtämättä. Nyt sain jo aiemmin vihjeen että 2004 lukee näitä mdb-tiedostoja. Demo-versiolla sainkin ne auki luetteloiksi, jotka saan paperille Wordin kautta ja sillä tavalla vertailuun.

Hillevi T.

Yrjö Lehtonen
17.06.07, 13:03
Eipä kestä. Hyvä, että ongelma ratkesi.