PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Sukuohjelmiston henkilöhakemisto


Raija Järvenpää
30.03.10, 20:05
Olen tulostanut tekstiraportin ja siihen loppuun tulevan henkilöhakemiston. Jostain syystä osa henkilöistä ei ole oikein aakkosjärjestyksessä. Esim.
Aalto
Maija
Liisa jne, mutta jatkossa se onkin näin
Aalto
Maija
Aalto
Liisa jne.
Miksi tuo sukunimi tulee jokaisen etunimen kohdalle ja kuitenkaan etunimet eivät välttämättä ole oikein aakkostettuja?:confused:

Kyselee taas epätietoinen

Kari Luukka
31.03.10, 13:20
Jos kyse on Word-raportista niin virheet johtuvat yleesä siitä, että tutkija on tallentanut nimet osittain virheellisenä. Virheenä on yleensä ylimääräinen välilyönti nimen edessä tai jäljessä. Joissakin tapauksissa on tallennettu nimet "väärinpäin" siis sukunimi Etunimi-kenttään ja etunimi Sukunimi-kenttään.

Jos luettelossa nimi näkyy kahteen kertaan niin viiittaa siihen, että samanniminen henkilö esiintyy kahdesti ja toisen nimi poikkeaa toisesta hieman - esim. sen ylimääräisen välilytönnin vuoksi.

Tämä ylimääräinen välilyönti on vaikeasti havaittavissa, mutta epäilytapauksessa napautetaan Henkilö-lehtiön ko. nimen kenttään hiirellä, esim. n. puolen sentin päähän nimen lopusta ja katsotaan onko hiiren kohdistin "kiinni" nimessä vai jääkö siihen välilyönti väliin.

Nimien korjaamista helpottamaan ohjelmassa on valmis SQL-lause (trimmaa_nimet.sql) jolla nimet voi "siivota". Oppaan sivulla 172 on SQL-käyttöä selostettu.

Raija Järvenpää
31.03.10, 17:07
Hei!

Kiitos taas nopeasti saadusta avusta. Yritän pyhinä paneutua asiaan, muistin kyllä kurssilta tuon välilyöntivirheen. Se ei kuitenkaan sulje pois sitä ettenkö siihen olisi kompastunut.

Kiittäen ja hyviä pääsiäisiä toivotellen

Raija Järvenpää
03.04.10, 17:30
Hei!

Eipä noista tiedoista ollut nyt apua :confused: Tarkemmin selaillessani aakkostusta niin siellä täällä on joitain virheitä tuon aikaisemmin mainitun lisäksi, osaatko neuvoa?

Kiitollisena odottaen apua

Kari Luukka
04.04.10, 08:28
Tähän on vaikea antaa tyhjentävää vastausta. Jos saisin "käsiini" syntyneen hakemiston tai osan siitä, niin voisin "nähdä" ne viatkin. Noiden aiemmin esittämieni nimien lopussa olevien välilyöntien lisäksi on vielä mahdollista se, että jos henkilöllä on useampia etunimiä ja niiden välissä on kaksi tai useampi välilyönti niin aakkostusjärjestys muuttuu näiden osalta.

Raija Järvenpää
04.04.10, 10:43
Hei!
Mihin osoitteeseen voisin laittaa kyseisestä hakemistosta osan?

Kyselee:)

Kari Luukka
04.04.10, 12:09
kari.luukka(at)pp.inet.fi