PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Tietojen kalastelua


EskoR
30.03.10, 15:22
Sain tänään mielenkiintoisen kirjeen, jonka luokittelin heti ns nigerialaiskirjeisiin. Kirjeessä lakimies lähestyy minua kertoen Mark Ruhasen kuolleen perheineen liikenneonnettomuudessa. Pitkässä tarinassa ei mainita mitään paikannimiä tai muuta täsmentävää tietoa. Minua pyydetään ottamaan yhteyttä, koska minulla on sama sukunimi. Yhteystietoina sähköpostiosoite ja iso-britannialaiset puhelin- ja faxnumerot. Kummallista ettei lakimies anna postiosoitetta. Enpä taida vastata, vaikka tarjolla olisi 9.6 miljoonaa puntaa.
Onkohan muita vastaavia kirjeitä liikkeellä. On ehkä syytä olla varovainen, onhan näihin langennut Suomessa vuorineuvoskin.

Esko Ruhanen

Marjapuu
30.03.10, 16:25
Olen saanut vastaavan kirjeen sähköpostissa. Kirjeen
lähettäjä ei kyllä väittänyt olevansa lakimies, mutta hänellä
oli kuulemma hallussaan tietoa, jonka avulla voisin saada
suuren perinnön. Hän halusi auttaa minua saamaan tämän
perinnön ja rivien välissä kävi ilmi, että hän halusi ns.
provikan luvatusta perinnöstä.

En tietenkään vastannut, koska olin jo saanut selville, että
etsimäni sukulainen oli kuollut USAssa jo 1930-luvulla
rutiköyhänä ja ilman jälkeläisiä.

Tämä sähköposti tuli pari kuukautta sen jälkeen, kun olin
tiedustellut Amerikkaan kadonneen sukulaiseni kohtaloa
Genforumissa. Sen takia sukututkimuskyselyt kansainvälisillä ja
varsinkin amerikkalaisilla foorumeilla ovat todella alkaneet
arveluttaa ainakin minua.

terveisin Maria

Antero Westerlund
30.03.10, 16:27
Lakimiehen luulisi tietävän, että vainajan omaisten jäljittäminen onnistuu parhaiten ottamalla yhteyttä kotimaan viranomaisiin. Kirjeiden umpimähkäinen lähettäminen samansukunimisille on älytöntä.
Kuulostaa tosiaan huijausyritykseltä. Lähetä kirje poliisille. Viranomaiset seuraavat aktiivisesti kaikkia tämäntapaisia koijareita.

PVuorio
30.03.10, 17:23
Sain tänään mielenkiintoisen kirjeen, jonka luokittelin heti ns nigerialaiskirjeisiin. Kirjeessä lakimies lähestyy minua kertoen Mark Ruhasen kuolleen perheineen liikenneonnettomuudessa.
Esko Ruhanen

Saman kirjeen minäkin sain. Kuollut oli Mark Vuorio. Olisi mielenkiintoista tietää olisiko kirje muuten sanasta sanaan samanlainen ja vain sukunimi muutettu.
Muuten oli kiva havaita, että nigerialaisystävämme on päässyt muuttamaan Eurooppaan. Tai melkein eli saaristoon.

t Pertti Vuorio

Juha
30.03.10, 17:27
Nämä "kirjeet" kannattaa deletoida samantien, lukematta niitä loppuun. Ne ovat alusta loppuun silkkaa huijausta.

Ovat siis samaa sarjaa viagra-tarjousten kanssa jne.



Niitä riittää joka väliin ja niille kannattaa uhrata hieman vähemmän aikaa kuin mitä Ferrarilla menee pääsuoran taittamiseen seuraavissa F1 -kisoissa :D:

Juha

PVuorio
30.03.10, 20:52
Hej Juha

Tulipa uusi termi paperityöhön. "Deletoida". Yleensä repiminen on riittänyt kuvaamaan paperikirjeen hävittämistä. Sellaisiakin vielä naputellaan ja jopa
raapustellaankin. :-)
Et varmaan huomannut kirjeen ja sähköpostiviestin eroa.

Ei niin vakavasti...
t Pertti Vuorio

Juha
30.03.10, 20:55
Ei vakavasti, mutta nimimerkki Marjapuu puhui kyllä nimenomaan s-postista.


Paperinen kirje on kyllä paljon luotettavamman oloinen ja vaatii enemmän vaivaa - lisäksi sen lähettäminen maksaa toisin kuin s-postin.


Joo, deletoidaan ne paperit ö-mappiin ;)



Juha

blue-eyed
30.03.10, 22:29
Mihinkäs deletoidaan elävä ihminen, joka käyttäytyy samanlailla kuin nuo kirjeet?

Totta! Eräs mies tuli taloon paperipinon kanssa ja kertoi anopilleni, että hänen pikkuserkkunsa on kuollut Kanadassa ja jättänyt jälkeensä suuren perinnön. Nyt pitäisi vain allekirjoittaa sopimus, jotta he voisivat yhdessä kanadalaisen tuomarin kanssa ruveta sitä perintöä sieltä tänne hommaamaan. Sopimuksen mukaan tälle lakiasiaintoimistolle Kanadassa pitäisi maksaa 25 % perinnöstä työpalkkana. Kysyin asiamieheltä, että eikö tällä pikkuserkun vaimolla ole sukulaisia elossa. Vastaus oli, että ei ja ne olivat jostain savosta. Hänellä oli kyllä anopin sukulaiset eli sisarukset laitettu perheittäin järjestykseen. Rahaa olisi tulossa, jos vain nyt jokainen perillinen allekirjoittaisi tämän sopimuksen. No, tuota palkkioprosenttia yritettiin tinkiä alaspäin ja se laskikin seitsemään. Sitten alkoi haista ja kovasti. Yksi "perijöistä" ehdotti asianajan palkkaamista sopimuksentekoon ja tarkistamaan sopimusta, jotta se olisi lainmukainen. Näin tehtiin. Lakimiehemme otti ensimmäisenä yhteyttä ulkoministeriöön ja kysyi sieltä asiaa. No, ministeriössä asia olikin jo vireillä, mutta ei anopin sukulaisten hyväksi vaan tämän pikkuserkun vaimon ainoan elossa olevan serkun hyväksi. Joten pikkuserkut joutuivat nuolemaan näppejään, olemassa olikin ensimmäinen serkku, joka amerikkkalaisessa perimysjärjestyksessä on tietysti ennen pikkuserkkuja. Suomessahan serkut eivät peri mitään.

Karmeinta tässä oli se, että sopimuksessa oli pykälä, minkä mukaan tuo palkkio pitää maksaa tälle huijarilakimiehelle siitäkin huolimatta, vaikka he eivät pystyisi toimittamaan po. perintöä tänne Suomeen.

Ameriikassa on kuulemma todellisia "tietojen kalastelijoita", jotka koluavat arkistoja ja hautakiviä läpi ja yrittävät etsiä sellaisia vainajia, joilta on jäänyt jotain perittävää, mutta perillisiä ei ole löytynyt. He yrittävät etsiä perillisiä ja löydettyään iskevät näiden viattomien kimppuun ja herättävät joko turhaa tai sitten, kai sitä niinkin voi sattua, ihan oikeatakin toivoa ameriikanperinnöstä.

khanhisalo
31.03.10, 14:28
Tässä "vakuuttava" yritys, tämä oli korkea-arvoisin henkilö joka on minua lähestynyt sähköpostilla.

ter.Keijo H


United Nations fund Compensation

How are you today? Hope all is well with you and family?, You may not understand why this mail came to you.

We have been having a meeting for the passed 7 months which ended 2 days ago with the then secretary to the UNITED NATIONS. This email is to all the people that have been scammed in any part of the world, the UNITEDNATIONS have agreed to
compensate them with the sum of US$900,000,00

This includes every foreign contractors that may have not received their contract sum, and people that have had an unfinished transaction or international businesses that failed due to Government problems etc.We found your name in our list and that is why we are contacting you,this have been agreed upon and have been signed.

You are advised to contact Mr. Brian Scott of ECO BANK INTERNATIONAL, as he is our representative in Cote d' Ivoire, contact him immediately for your INTERNATIONAL ATM CARD of USD$900,000,00. This funds are ina INTERNATIONAL ATM
CARD for security purpose OK, so he will send it to you and you can withdrawal it in any bank or ATM center of your choice.

Therefore,you should send him your full Name,Occupation,sex/age and telephone number your correct home or working address where you want him to send the ATM CARD to you.Contact Mr. Brian Scott immediately for your ATMCARD:

ECO BANK INTERNATIONAL COTE D’ IVOIRE
E-mail: ecobankinternational*gala.net
Contact Person: Mr. Brian Scott
(Director of Foreign remittance unit)

Thanks and God bless you and your family. Hoping to hear from you as soon as you cash your Bank Draft. Making the world a better place.

Regards,

Ban Ki-Moon
Secretary-General Ban Ki-Moon