Näytä yksi viesti
 
Vanha 22.08.11, 23:51
Lasse1951:n käyttäjäkuva
Lasse1951 Lasse1951 ei ole kirjautuneena
Forumin jäsen - Medlem i forumet
 
Liittynyt: Jun 2007
Sijainti: Porvoo, s. Noormarkku, asunut pitkin pohjoismaat
Viestejä: 283
Oletus Vs: Sukututkimusohjelma online?

Lainaa:
Alkuperäinen lähettäjä tkukkonen Lue viesti
On ainakin kaksi web-pohjaista ohjelmaa, Geneweb ja TNG 8, joilla on suomenkielinen käyttöliittymä. Molemmat voi asentaa omaan koneeseen. Silloin voit käyttää niitä verkkoselaimella (Intenet Explorer, Firefox, Chrome jne). Eivät ole ihan helppoja asentaa mutta toinen on ilmainen (Geneweb) ja toinen aika halpa (TNG 8). Jos muiden pitää päästä katsomaan tietoja ja tekemään muutoksia tietoihin, niin joudut ylläpitämään palvelinkonetta ja hallinnoimaan käyttäjiä tai värväämään jonkun tarpeeksi teknisen henkilön siihen hommaan.

Geni, Geneanet ja jo monet muutkin perustuvat siihen, että ihmiset mieluummin maksavat käytöstä kuin perustavat palvelun itse omalle ryhmälleen ja ylläpitävät sitä.
Haluan tässä muistutta että Suomen Sukututkimusseura edelleen tutkii mahdollisuutta luoda nk. Suomi tietokanta minne kaikki halukkaat voi toimittaa tutkimuksensa, ja ylläpitää omat tutkimuskohteensa. Sukukanta tulee olemaan jäsenetuna seuran jäsenille.

Suomikannan työryhmä on jättänyt selvitysraporttinsa seuran hallitukselle ja toiminnanjohtajalle keväällä. Työryhmä ja hallitus ottaa kantaa asiaan myöhemmin syksyllä, ja tiedottaa silloin jatkosta.

Työryhmä oli sitä mieltä että TNG olisi se alusta joka sopii parhaiten kuvatunlaiselle sukutietokannalle. ( http://lythgoes.net/genealogy/software.php )

Suomen Sukututkimusseura ry.
Lasse Holm
VT Puheenjohtaja

Suomitietokannan työryhmän pj.
__________________
--------------------------------------------------
Lars J W Holm
www.the-holms.org www.bsbf.net www.velhola.com

--------------------------------------------------
Vastaa sitaatilla