Näytä yksi viesti
  #9  
Vanha 27.07.10, 13:33
Movitz Movitz ei ole kirjautuneena
Forumin jäsen - Medlem i forumet
 
Liittynyt: Aug 2007
Sijainti: sudeettisavolainen
Viestejä: 1,384
Oletus Vs: Argillander-suvun haarako? (Strömman)

hei Terhi(kin)!

Tämäpä on iloinen yllätys, koska olen kirjoittanut juuri myös Kuopion kirkkoherran Olaus Andreae Krögerin pojista, sillä olen löytänyt Leppävirtain käräjiltä paljon evidenssiä "tuntemattomasta" pojasta - Leppävirran Krögerien kantaisästä Isak Olofssonista, joka ei ole vielä päässyt mukaan sukutauluihin

mutta nyt: istun vihdoinkin Liisankadulla edessäni Paikkalan sukukirja (Pappi, lukkari, talonpoika; Kauhanen-Argillander-Skopa-suku I, 1989), s. 109 (Leppävirran sukuhaara), taulu 200:

"Erkki Laurinpoika Kauhanen. Talonpoika. Mainitaan nimeltä (Erik Larsson) ensi kerran vuonna 1600, jolloin asui veljien kanssa Leppävirran Pehintaipaleella [tilan oli ostanut jo Lauri Eskonpoika]." - - -

"lapsia:


Perttu
Juho, mainitaan jo 1647
nimeltä tuntematon poika"

Näistä ainoastaan Pertun jälkeläiset on huomioitu, vaikka jo henkikirjojen avulla voidaan päästä jyvälle, että myös Juholla näyttäisi olevan jälkeläisiä - mikä seikka sitten tuomiokirjoista käy selvästi ilmi.

Koska Kuopion-Leppävirran seutujen säätyläistö on vielä tuolloin niukahkoa, on mielestäni ehdottomasti katsottava, että Leppäsalon kievaroitsijasuku [jo Johan Erichsson oli gästgifware!], joka sittemmin omaksui nimen Strömman, on kyllä vanhan Kauhasten suvun haara.

t. Jens
Vastaa sitaatilla