PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Kirkonkirjojen digitointia pohtiva sukututkimusjärjestöjen yhteistyöryhmä perustettu


P. T. Kuusiluoma
22.02.10, 09:59
Tiedote 22.2.20

Suomen Sukututkimusseura ja Suomen Sukuhistoriallinen Yhdistys ry ovat perustaneet yhteistyöryhmän, jonka tarkoituksena on muodostaa sukututkijakentän näkemyksiä suhteessa arkistolaitoksen sekä luterilaisen kirkkohallituksen ja ortodoksisen kirkollishallituksen tekemään kirkonkirjojen digitointiin.

Yhteistyöryhmään kuuluvat Suomen Sukututkimusseurasta toiminnanjohtaja P. T. Kuusiluoma sekä Suomen Sukuhistoriallisesta Yhdistyksestä puheenjohtaja Sami Lehtonen ja hallituksen jäsenet Anne Koivistoinen ja Eija Liitiäinen.

Ensimmäinen kokous pidettiin 17.2.2010 heti neuvottelun jälkeen, jossa yhteistyöryhmän jäsenet keskustelivat arkistolaitoksen digitoinnista vastaavan arkistoneuvos Jaana Kilkin ja yksikön johtaja István Kecskemétin kanssa.

Sukututkijat voivat esittää kirkonkirjojen virkatyönä tehtävää digitointia koskevia ajatuksiaan yhteistyöryhmälle osoittamalla ne joko Suomen Sukuhistoriallisen Yhdistyksen puheenjohtajalle Sami Lehtoselle (sami*sukuhistoria.fi) tai Suomen Sukututkimusseuran toiminnanjohtajalle P. T. Kuusiluomalle (pt.kuusiluoma*genealogia.fi).

Suomen Sukuhistoriallinen Yhdistys ry
Sami Lehtonen
puheenjohtaja

Suomen Sukututkimusseura
P. T. Kuusiluoma
toiminnanjohtaja