PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Kasvattilapset


Juha
24.09.07, 11:39
Moi,

Erään esiäitini molemmat vanhemmat kuolivat lapsen ollessa noin seitsemän vuoden ikäinen. Rippikirjojen perusteella hän muutti enonsa perheeseen ja kasvoi tuon joukon keskellä.

Mistä dokumenteista voisin etsiä lisätietoja tästä tilanteesta? Olisiko tuo kasvatiksi ottaminen käsitelty käräjillä tms?

Kyseessä on Uusimaa 1810-luvulla.

tellervoranta
07.10.07, 19:59
Hei, :)
sukututkimusoppaan mukaan huoltajatta jäänyt lapsi voitiin antaa ( lastenkotiin) tai KASVATTILAPSEKSI. Luovutuksen järjesti pitäjän köyhäinhoito tai kaupungeissa maistraatti.Tietoja saa Kirkonarkiston kirkonkirjoista tai köyhäinhoitoasiakirjoista. Ensimmäinen laki ottolapsista annettiin 1925.
Vastaavaa tapausta olen käsitellyt omassa suvussa ja siihen liittyvässä, missä pidettiin kolmoishäät ja sitten yksi näistä pareista muutti naapurikuntaan ja vanhemmat kuolivat samaan aikaan. Lapset löytyivät perheestä, missä häät pidettiin ja osa näistä lapsista avioitui myöhemmin sukuumme. En ole ainakaan vielä etsinyt tarkempia asiakirjoja, koska eivät tule suoraan esivanhemmikseni.
Onnea etsintään.