PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Tidstavlor/tidslinjaler


MortenMo
21.09.07, 18:26
Jag har just bytat till The Master Genealogist (TMG) som verktyg för släktforskning. Nu söker jag tidstavlor/tidslinjaler som jag kan fläta in i historien.
Vet någon var jag kan hitta tidslinjaler/tidstavlor för TMG som täcker Finlands, och möjligen Sveriges, historia? Mina intressen sträcker sig tillbaka till ca 1600. Utöver allmän historia har jag särskilt intresse för krigshistoria från Gustav II Adolfs tid och framåt - trettioåriga kriget och alla krig med Ryssland.
Hälsningar,

Morten Mo

Martin Josefsson
25.09.07, 04:06
Om du är beredd att manuellt själv mata in händelser så finns en hel del fakta på adressen http://agricola.utu.fi/hist/kronologia/ (tyvärr på finska där) men några färdiga listor för TMG vet jag ingenting om.

----- Martin Josefsson -----

admin
25.09.07, 07:09
En annan, kanske mera kompakt, lista finns här (http://www.kolumbus.fi/bjorn.corander/historia/kronika-norden.htm). På samma site finns också en världskrönika (http://www.kolumbus.fi/bjorn.corander/historia/kronika-varlden.htm).

Hasse

MortenMo
27.09.07, 11:16
Tackar! Även den mer kortfattade historian behöver nog redigeras hårt för att vara till nytta som knaggar för släkthistoria, men det här var utmärkta utgångspunkter.

Morten