PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Sofia Mikontytär, *1739


Kaarlo Mikael
28.12.09, 11:44
Esiäiteihini kuuluu luvialainen Sofia Mikontytär, synt. 1739. Hän oli n. vuosina 1769/70 - 1772/73 Porissa, asui sepänleski Brita Blomin talossa, jossa tämän perheen lisäksi kortteerasi triviaalikoulun konrehtori Joh. Pihlman, myöh. Eurajoen kirkkoherra, ja palvelusväkeä, johon Sofia kuului. Sofian edellistä asuinpaikkaa ei ole merkitty, mutta Porista hän lähti Luvialle, missä hän kävi 1. kerran ehtoollisella 1773 loppuvuodesta Heinilän rusthollista. Heinilässä hän myöskin avioitui pari vuotta myöhemmin rakuuna Yrjö Yrjönpojan kanssa.

Mistään Porin lähikunnista ei rippikirjojen mukaan Sofiaa löydy ennen vuotta 1770. Yleinen haku Hiskistä tuottaa vuonna 1739 syntyneitä Sofia Mikontyttäriä 3, joista yksi avioitui kotipaikkakunnallaan, yksi muutti Turkuun ja katosi näköpiiristä, ja yksi oli Paltamon kappalaisen tytär, josta en myöskään tiedä enempää. Syntymävuosi voi tietysti olla virheellinenkin.

Lasten kummeista ei ole apua.

Onko kenelläkään lisätietoa Sofian menneisyydestä?

Mikko Laaksonen