PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Teemu Sinervo Parkanosta, elossa 1858


kkylakos
16.12.09, 21:32
Hei,

omat salapoliisitaidot loppuivat kesken. Miten saisi otteen Teemu Sinervosta, joka kirjoitteli Parkanosta käsin sanomalehtiin ~1858&1859? En ole ollenkaan vakuuttunut että kyse on todellisesta nimestäkään...

Etunimen sain tietolähteeltä. Osumia löytyi Sanomia Turusta -lehdestä 9.11.1858 ja 13.9.1859. Paikallishistoriaan tms. en ole ehtinyt koskea.

merjasyrjämäki
20.12.09, 17:59
Hei,
Parkanossa toki on Sinervo-niminen asutus mutta en sitä löydä 1800-luvun rippikirjoista asuttuna enkä tiedä, milloin se on perustettu. Uudistushakemistoista se löytyy Linnankylästä. Tila on aivan metsässä, kaukana muusta asutuksesta.
Pitäjänhistoriasta yritin myös etsiskellä tietoa ko henkilöstä, ei löytynyt. Valitettavasti kirjasta puuttuu henkilöhakemisto, joten täysin varma ei tietysti voi olla.
Ylipäätään tuohon aikaan edes sanomalehden lukeminen Parkanossa oli kyllä todella harvinaista, saati sitten sanomalehteen kirjoittaminen. Veikkaan jonkun pitäjän silmäätekevän käyttäneen nimimerkkiä.
Onnea etsinnälle ja kerro meille muillekin, kun asia selviää!