PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : 33. Valtakunnalliset Sukututkimuspäivät Turussa


P. T. Kuusiluoma
14.12.09, 16:14
Perinteiset Valtakunnalliset Sukututkimuspäivät järjestetään 33. kerran 5.–7.3.2010 Turussa. Sukututkimuspäivien pääjärjestäjät ovat Suomen Sukututkimusseura ja Turun Seudun Sukututkijat yhteistyökumppaneinaan Turun maakunta-arkisto ja Turun Historiallinen Yhdistys.

Turun Sukututkimuspäivien päätapahtumapaikkana on Åbo Akademin humanististen alojen laitosrakennus Arken. Se sijaitsee Aurajoen ja piispantalon idyllisissä maisemissa parin minuutin kävelymatkan päässä Turun tuomiokirkosta ja aivan kaupungin keskustan läheisyydessä.

Sukututkimuspäivien teemana on kaupungin tutkiminen henkilöhistorian näkökulmasta. Ohjelma alkaa perjantaina 5.3.2010 Turun maakunta-arkistossa (Aninkaistenkatu 11) pidettävällä kaupunkitutkimuksen erityiskysymyksiä käsittelevällä seminaarilla. Lauantaina ja sunnuntaina esitelmäohjelma jatkuu saman teeman puitteissa Åbo Akademin Arkenilla (Tehtaankatu 2). Seminaariin ja esitelmiin on vapaa pääsy.

Sukututkimuspäivien avajaiset ovat lauantaina klo 10.00 Arkenilla. Tilaisuuden ohjelmassa on mm. Turun kaupungin tervehdys ja Vuoden Sukukirja 2009 -kilpailun palkintojenjako.

Sukututkimuspäivien ohjelmaan kuuluu vakiintuneeseen tapaan sukututkimusaiheinen näyttely, jossa suku-, henkilö- ja paikallishistoriaa harrastavat henkilöt ja yhdistykset esittelevät toimintaansa ja myyvät tuotteitaan. Näyttely on Arkenin aulatiloissa lauantaina ja sunnuntai klo 9.00–16.30.

Turun Sukututkimuspäivien ohjelma täydentyy vielä. Katso lisätietoja www.genealogia.fi –> Tapahtumia Seurassa.

Tervetuloa suku- ja henkilöhistorian suurtapahtumaan Turkuun!