PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Gallialaisten sukua?


JaskaS
29.10.09, 13:26
Joko kukaan on löytänyt sukuyhteyksiä gallialaiskylään, jonka Asterix, Obelix ja kumppanit ovat tehneet tutuiksi?
Ainakin kyläpäällikkö Aladobixilla olettaisi olleen jälkeläisiä.

Onnittelut 50-vuotiaalle!

:) Jaska

kkylakos
29.10.09, 14:16
Työkaveri väitti, että ranskalainen sukututkimus tyssää vallankumoksen yhteydessä tuhottuihin/tuhoutuneisiin asiakirjoihin. Tämä todennäköisesti tilanteen väärinkäsitys/yksinkertaistus. Englanninkielisessä esityksessä (http://genealogy.about.com/od/france/a/french_ancestry_4.htm) sanotaan, että Ranskassa seurakuntien kirjanpitoa on jossain vuodesta 1334 alkaen, mutta pääasiallisesti 1600-luvun puolivälistä alkaen.

Heikki Särkkä
29.10.09, 21:11
Menee hiukan enemmänkin asian vierestä, mutta tässä tulee mieleen tutkija, joka Kaartisen sukua tarpeeksi pitkälle taakse päin seurattuaan totesi sen olevan ranskalaista Cardin-sukua ;-).

Juha
29.10.09, 21:17
Paljon onnea Asterixille.

Ikimuistettavin sanavaihto hänen ja Obelixin välillä;

(Piti muistaa tunnuslause roomalaisten leiriin - Cogito Ergo Sum)

Asterix ei muista tunnusta ja kysyy apua Obelixiltä - tämä toteaa ettei tiedä ja sanoo "sitäpaitsi sinä ajattelet ja minä vain olen"



Juha

ps. kaikki toki tietävät,että jotkut gallialaishahmot ovat erinimisiä alkuperäiskielellä

JaskaS
29.10.09, 22:57
kaikki toki tietävät,että jotkut gallialaishahmot ovat erinimisiä alkuperäiskielellä
Niinpä tosiaan. Jos Aladobixin ja Smirgelinen jälkikasvua yrittäisi netistä kaivella, kannattaa tietysti laittaa hakuun alkuperäiskielen nimet Abraracourcix ja Bonemine ja vaikkapa myös englanniksi Vitalstatistix ja Impedimenta.
Taitavat pelkästään Asterix ja Obelix olla samoja kaikilla kielillä.

:) Jaska

Olarra
29.10.09, 23:27
Joko kukaan on löytänyt sukuyhteyksiä gallialaiskylään, jonka Asterix, Obelix ja kumppanit ovat tehneet tutuiksi?
Ainakin kyläpäällikkö Aladobixilla olettaisi olleen jälkeläisiä.

Kun vakavasti kehotetaan, niin eikun toimeen, olisihan se toki hienompaa saada Asterix sukupuuhunsa kuin Charlemagne, vai kuka se oli?

Oikea sukututkimushan tehdään tietysti käyttäen vain nettiä ja summittaista hakua täydennetään sumealogisella päättelyllä. Hiskissä voi tehdä hakuja samantapaisista nimistä, jotka aivan ehdottomasti saattavat varmasti hyvinkin johtaa ehdottoman mahdollisesti juuri tuohon pieneen kylään Galliassa, kokeillaanpa:

Laitan sukunimen kohdalle päätteen ix ja sen eteen tähden, siis *ix - ja katso, Suomihan vilisee Gallialaisten jälkeläisiä. Usein noihin Gallialaisiin nimiin on yhdistetty luonteenkuvausta. Tässä mielessä ainakin loimaalaisen rakuuna Juonixin juurien täytyy olla samoilta seuduin kuin vaikkapa Trubadurix, vai miten se meni?
t. Olavi A. :cool:

Pertti Porrassalmi
30.10.09, 09:05
En ole vielä löytänyt sopivaa linjaa.Obelix on kuitenkin niin tutun näköinen että aloin tutkia hänen sukupuutaan ja se löytyi melko helposti kts. liite.Lähteenä sarjan tekijät.Valitettavasti en muista kirjasen nimeä.
Terv.Pertti

Olarra
30.10.09, 10:26
Usein noihin Gallialaisiin nimiin on yhdistetty luonteenkuvausta. Tässä mielessä ainakin loimaalaisen rakuuna Juonixin juurien täytyy olla samoilta seuduin kuin vaikkapa Trubadurix, vai miten se meni?

Koska 1700-luvun loimaalainen rakuuna Eric Juonix ei tunnu vakuuttavan ketjun lukijoita, niin vyörytän lisää evidenssiä:

Asikkalan ryttare Matz Fix lienee osannut korjata laitteen kuin laitteen, alavieskalainen Thomas Kodix on luultavasti monenkin tänään vaikuttavan IT-gurun kantaisä, pedersöreläinen Johan Jonason Nix oli oikea vastarannankiiski, sietämätön kyselijä lienee ollut kökarilainen Thomas Ersson Mix (?), mutta naisten suosion voittaa varmimmin käkisalmelainen Mårten Pusix?
t. Olavi A.:)
P.S. nämä kaikki siis Hiskistä, mutta oikea tutkijahan tietysti tarkistaa myös rippikirjat.

JaskaS
30.10.09, 10:53
Puutarhuri Carl Harald Dinix Kristiinankaupungista oli varmaankin erikoistunut sekoittelemaan viljelemistään yrteistä gallialaistyyppisiä päivällisjuomia.

:) Jaska