PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Tutustu Sukututkimukseen Tampereella!


Tiina Miettinen
07.10.09, 12:54
DNA-TESTILLÄ VAI PERINTEISEEN TAPAAN?

Tampereen seudun sukututkimusseura ry järjestää Vanhan kirjastotalon (Keskustori 4, Tampere) luentosalissa lauantaina 10.10.2009 klo 12.00 - 14.30 Tutustu sukututkimukseen -tapahtuman.

Tilaisuudessa on tarjolla tietoa sukututkimuksesta ja sen aloittamisesta. Paikalla on lukuisia kokeneita sukututkijoita, joilta voi saada henkilökohtaista sukututkimusneuvontaa. Heidän kanssaan voi myös virittää keskustelun siitä, kumpi on hedelmällisempi tapa saada tietoa sukujuuristaan: dna-testaus vai perinteinen asiakirjatietojen perusteella tehtävä sukututkimus.

Tilaisuudessa on lisäksi myynnissä sukututkimusaiheisia kirjoja, lehtiä ja muuta materiaalia.Tutustu sukututkimukseen -tilaisuudessa on paikalla myös itse Jalmari Finne! Jalmari Finne rahoitti sukututkimuksiaan kirjoittamalla yhä nykyäänkin suosittuja Kiljusen herrrasväestä kertovia lastenkirjoja.

Tapahtuma on kaikille kiinnostuneille avoin ja pääsymaksuton.

Tutustu sukututkimukseen -tilaisuuden järjestää Tampereen seudun sukututkimusseura ry, joka viettää tänä vuonna 30-vuotisjuhlaansa. Tilaisuus on yksi seuran juhlavuoden lukuisista tapahtumista. Juhlavuoden ohjelmaan kuuluu mm. tammikuussa Sampolassa järjestetty sukututkimuspäivä, alkukesästä tehty retki Ruotsiin sekä Vapriikissa 7.11.2009 järjestettävä sukututkimusaiheinen seminaari historiadokumenttien digitoinnin nykyisestä ja tulevasta tilanteesta.

Tampereen seudun sukututkimusseura on Suomen suurimpia paikallisia sukututkimusseuroja. Sen jäsenmäärä on nykyään noin 550 henkeä. Toiminnaltaan seura on erittäin aktiivinen. Talviaikaan seura järjestää Vanhalla kirjastotalolla kahdesti kuussa pidettäviä sukututkimus- ja historia-aiheisia luentoja, joita saapuu seuraamaan runsaasti kuulijoita, tavallisesti 50 - 100 henkeä. Seuran järjestämä sukututkimuspäivä Sampolassa tammikuun puolivälissä on Suomen suurin säännöllisesti toistuva sukututkimustilaisuus. Seura järjestää vuosittain pari retkeä arkistoihin ja historiallisesti kiinnostaviin kohteisiin. Seuralla on myös omaa julkaisutoimintaa. Kahdesti vuodessa ilmestyvän Orpana-lehden lisäksi seura julkaisee mm. esipolvitauluteoksia.

Lisätietoja:

Tampereen seudun sukututkimusseura ry
www.tamsuku.fi (http://www.tamsuku.fi/)

Juha
07.10.09, 14:48
Hyvin suurella mielenkiinnolla kysyisin, missä muodossa herra Finne aikoo aineellistua Tampereelle?


Juha

Tiina Miettinen
07.10.09, 16:02
Kyllä olemme tosiaankin kutsuneet Jalmari Finnen paikalle ja hän on luvannut myös tulla!!! Joten luvassa on hauska tapahtuma ja mukavaa yhdessäoloa sukututkimuksen hengessä. Kaikki vaan mukaan! :);)

Terv.Tiina Miettinen

Erkki A Tikkanen
09.10.09, 14:59
Täytyy nostaa tamperelaisille hattua kun ovat herra Finnen tapahtumaansa saaneet, eihän siitä ole kuin 71 vuotta vasta kun hänet haudattiin :eek: Harmi vain kun matka täältä napapiiriltä on sen verran pitkä, että pitää jättää nyt väliin.