PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Lappajärvi Savonkylä?


Minna Einontytär
03.07.09, 11:14
Hei!

Sain käsiini muutaman vanhan kuvan, eikä tietenkään tietoakaan ketä lienevät. Löytyisikö täältä apua....

Tiedä vaikka löytyisi kuva kadonneesta isoäidistäni....

ME

Laardi
03.07.09, 14:28
Hei,

onko mitään vihjeitä, minä vuonna kuvat on otettu tms? Toinen on todennäköisesti kuvattu äitienpäivänä.

Minna Einontytär
03.07.09, 17:00
Ensimmäinen kuva saattaa olla Huumarsalon perheestä, kuvassa (ei näy tuossa versiossa) on teksti Hu???m???on perhe. Jos niin on, niin mahdollisuutena on

Antti ja Marja Huumarsalo (Huhmarsalo) lapsineen. Nuorimmainen olisi Eino Huumarsalo, jolloin kuva olisi otettu n. 1930 +- 2 v.

Tämä on kuitenkin hyvin hakuammuntaa, mutta jos on Huumarsaloa tuntevia, niin ehkäpä tunnistaisivat....

ME

Nuutiska
03.07.09, 23:38
Veikkaan, että kuva otettu Lappajärven Ollin koululla 1950-luvun alkupuolella. Edessä 4. aikuinen vasemmalta vaaleassa jakkupuvussa tummin napein on opettaja Maija Päällysaho.

Minna Einontytär
04.07.09, 21:24
Pari kuvaa lisää, edelleen kenties Lappajärven Ollista...

Sahalla otettu kuva olisi itselle siinä mielessä tärkeä, että kuvassa saattaa olla nuorena sahaonnettomuudessa kuollut sukulaiseni, mutta en tosin tiedä kuka se heistä voisi olla.

Amerikassa otettu perhepotretti on samankaltainen kuin omista esivanhemmistani otettu, joka on otettu n. 1910. Kuva saattaisi olla jollekin hyvin arvokas... vaan ketähän siinä on....

ME

tubike
29.07.09, 19:04
Hei,

Anoppini on tosiaan Ollista kotoisin, hänellä on sukua siellä vieläkin. Kyselen myöhemmin tarkemmin henkilöitä yms. mutta heti nähtyään koululla otetun kuvan hän tiesi että kyse on tosiaan koko Savonkylän äitienpäiväjuhlasta, joka pidettiin ko. koululla. Kuvassa on aiemmin mainittu opettaja Maija Päällysaho, ja useita muitakin henkilöitä hän tunnisti, mahdollisesti oman äitinsäkin. Kun saamme printterimme kuntoon, tulostan anopille paremmat kopiot kuvista ja lähetän ne hänelle. Mennee kuitenkin muutama viikko...

Tuija K.

tubike
01.08.09, 07:55
Tässä koulukuvasta tunnistettujen sukunimiä: Ahola, Ahola-Olli, Huhmarsalo, Mäki, Olli, Perämäki, Päällysaho, Sädeharju, Ylitalo. Kuka kukin on kuvassa, selviää sitten myöhemmin. Etunimitietoja voin lähettää sähköpostilla.

Minna Einontytär
01.08.09, 23:16
Kiitos kuvien tunnistukseen osallistuneille jo nyt, vaikka vielä olisi tunnistettavaa. Ensimmäinen kuva on tunnistettu ja saatettu kohta pikimmin kuvan isännän pojan pojan pojalle.

Äitienpäiväkuva alkaa kohta selvitä kiitos Tuijalle.

Sahalla otettu kuva ja amerikassa otettu perhepotretti ovat kuitenkin vielä tunnistamatta. Sahakuvasta enkä äitienpäiväkuvasta en luovu, mutta mikäli amerikan perheelle löytyy läheisempi (kun en edes tiedä ketä ovat) omainen, voin kuvasta luopuakin...

MV