PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Viestin poistaminen


Antti Soini
24.08.07, 12:36
Hei admin,
Miten saan pois Sukuseurat osioista pois viestini sukukokouksesta, kun kokous on jo viikko sitten pidetty eikä viesti siis ole enää ajankohtainen? MUUTA-nappia ei viestissä enää näy eikä FAQin mukaan pitäisikään näkyä kuin 10 minuutin ajan viestin tekemisestä.

Kirppari-osaston ohjeessa kuitenkin kehoitetaan itse poistamaan ei-ajankohtaiset viestit MUUTA-napilla. Toimiiko nappi siellä eri tavalla kuin muualla? En viitsinyt lähteä testailemaan.

Terv. Antti Soini
Hoffrénien Sukuyhdistys

Juha
24.08.07, 12:47
Moderaattorit voivat poistaa tarvittaessa viestejä, mikäli se on perusteltua. Tässä tapauksessa se oli, koska tuolla ilmoituksella ei nähdäkseni ole merkitystä jatkossa

Joten viesti poistettu.


Juha Vuorela
webmaster

Antti Soini
24.08.07, 19:20
No, entäpä sen Kirpputori-osaston ohjeen mukainen viestin poisto? Toimiiko siellä?

t. Antti

Juha - modekoetunnus
24.08.07, 20:24
Moi,

Sen pitäisi onnistua siten, että avaat ensin viestisi.

Sen jälkeen viestin sinertävässä yläpalkissa on linkki työkalut. Sitä klikkaamalla avautuu pieni valikko jossa on alimmaisena vaihtoehto "poista viestiketju".

Sillä saat viesti tuhottua - toimii vain kirpputoriosiossa.

Huom: sinulta kysytään englanniksi syytä viestiketjun poistoon. Siihen voi laittaa esimerkiksi tiedon "tuote myyty" tms.


Juha Vuorela
webmaster

Juha
25.08.07, 08:08
Hmmm.. tuo viestin tuhoaminen tuntuikin toimivan vain niin kauan kuin viestin muokkauskin eli 10 minuuttia.

Kiitos Antille tarkkasilmäisyydestä - tutkimme asiaa ja palaamme uusin eväin sekä neuvoin.


Juha Vuorela
webmaster

Veikko Leskelä
12.05.08, 13:34
Moderaattorit voivat poistaa tarvittaessa viestejä, mikäli se on perusteltua.

Juha Vuorela
webmaster

Aika vaikeaa ja hidasta tuntuu olevan saada poistetuksi yksilöidynkään ilmoituksen perusteella äärimmäisen loukkaavia ja henkilöönmeneviä viestejä.

Nyt sukututkimustoimialan käytännesääntötyön loppuvaiheen ollessa sopuisaa ei yhtään vanhaa loukkaavaksi ilmoitettua viestiä tai ketjua yhteistyökumppaneita koskien pidä enää jättää voimaan.

Loukkaavuuden tietää parhaiten loukkauksen kohde/kohteet.

Korrektilla moderoinnilla edistetään luottamusta toimialalla mitä suurimmassa määrin.

ystävällisesti

VL
Käytännesääntötyöryhmän pj

Giösling
12.05.08, 14:23
Mielestäni Leskelän viestissä on "vinha perä".

Moderaattoritoiminta Suku Forumilla ontuu.

Jotkut kirjoittajista ovat silmätikkuina, kuten juuri hetki sitten avaamani
ketjun välitön sulkeminen osoittaa.

Itse epäkohdista ei saisi keskustella, eikä mitään muuttaa.

Hiljaa hyvä tulee?

Terveisin

Juhani Pesu

P. T. Kuusiluoma
12.05.08, 16:38
Nyt sukututkimustoimialan käytännesääntötyön loppuvaiheen ollessa sopuisaa ei yhtään vanhaa loukkaavaksi ilmoitettua viestiä tai ketjua yhteistyökumppaneita koskien pidä enää jättää voimaan.

Nyt on syytä olla sekoittamatta asioita toisiinsa. Sukututkimusta koskevat käytännesäännöt ovat yksi asia ja Veikko Leskelän kokemat loukkaavat viestit toinen. Myös yhteistyökumppaneiden, s.o. Suomen Sukututkimusseuran ja Sukuseurojen Keskusliiton väliset suhteet hoidetaan erillään Leskelän asioista.

Loukkaavuuden tietää parhaiten loukkauksen kohde/kohteet.

Totta, se on erittäin subjektiivinen asia ja siksi Suku Forumilla on säännöt, joiden nojalla ylläpitoporukka tilannekohtaisesti, joskun jopa sanamuotoja miettien, harkitsee moderointipäätöksiään. Administraattorin päätöksistä Suomen Sukututkimusseuran jäsenet voivat valittaa toiminnanjohtajalle ja toiminnanjohtajan päätöksista hallitukselle.

Korrektilla moderoinnilla edistetään luottamusta toimialalla mitä suurimmassa määrin.

Eipä nyt liioitella. Sukuharrastuksen piirissä toimivien järjestöjen välisiin suhteisiin vaikuttavat paljon merkittävämmät asiat kuin yksittäisten henkilöiden Suku Forumille lähettämien viestien moderoiminen.

Jatkossa kaikkien Suku Forumille kirjoittavien kannattaa aina tarkkaan miettiä ennen "Vastaa viestiketjuun" -napin klikkaamista. Jos on olemassa pienintäkään pelkoa siitä, että omaan viestiin tulevat vastaukset saattavat olla loukkaavia, kannattaa jättää klikkaamatta.

Suku Forumin ylläpito on hoitanut moderoinnin erittäin tasapuolisesti ja sillä on paitsi toiminnanjohtajan myös hallituksen täysi tuki takanaan.

Heikki Koskela
12.05.08, 17:23
Minä tunnen kovin ärsyttäväksi jälleen kerran alkavan ja moneen kertaan setvityn asian henkiinherättämisen. Tämän ketjun aloittaja on vilpittömässä mielessä kysynyt omalta osaltaan eräitten hänelle tarpeettomaksi käyneitten ketjujen poistamista ja on saanut asiallisia neuvoja Forumin pitäjältä.

On vastenmielistä lukea taas kauan sitten käytyjen keskustelujen uudelleen esiintuomista. Joskus tuntuu siltä, että tällaisten takautuvien asioitten esilletuominen on pelkkää teatteria ja ärsytyskynnysten etsimistä. Minä henkilökohtaiseti en näe moderaattorien tominnassa mahdottomia puutteita.

Minun onnekseni sappeni ei voi enää kiehua, koska se on poistettu.

Veikko Leskelä
13.05.08, 06:06
Suku Forumin ylläpito on hoitanut moderoinnin erittäin tasapuolisesti ja sillä on paitsi toiminnanjohtajan myös hallituksen täysi tuki takanaan.

Ymmärtääkseni tarkoittamani pyynnöt moderoinnille on hoidettu tasapuolisesti ja oikein, joten asia on loppuun käsitelty osaltani.

Oma reagointini oli oikeutettu ja siitä kiitos, että asiassa on toimittu toivotulla ja luottamusta herättävällä tavalla.

VL

Tapani Kovalaine
13.05.08, 08:32
Nyt kun on kyse Parannusehdotuksia -otsikon alla olevasta viestiketjusta, niin saa sanoa, että mielestäni on pelkästään resurssikysymys lisätä Suku Forumin palvelevuutta. Voimme hyvin kuvitella, että yhdellä klikkauksella saa itseltään näkymättömiin kaikki sellaiset tähdet ja arvosteluketjun kotisteet. Katsokoot niitä muut foorumilaiset, joita ne eivät häiritse. Vaan jos ohjelmointi maksaa liikaa saatuun tulokseen verrattuna, niin jatketaan entistä rataa.

Veikko Leskelä
13.05.08, 16:19
Niin, ei ole yhtään huono ajatus, jos viestejä voidaan myöhemminkin muokata ja editoida.

Suljetuilla foorumeilla jälkikäteinen viestien omaehtoinen deletointikin on yleistä, kun loukkauksen selkeää havainnointia voi tulla vasta, kun joku ehtii tutustumaan asiaan tai sitten joku sukulainen, tuttava tai perheenjäsenkin noteeraa vakavan loukkauksen.

Loukkausasioissa moden reagoinnin pitää olla nopea.:)

mika68
26.07.08, 09:19
Eikö tähän sivustoon voi laittaa toimintoa, jolla voi poistaa omia viestejään muualtakin kuin Kirpputori-osiosta?

Mika J

Juha
26.07.08, 09:32
Forumin luonteeseen kuuluu se, että sille kirjoitetut viestit pysyvät näkyvillä. Näin teksteistä muodostuu vähitellen oiva arkisto sukututkijoille.

Viestejä poistetaan pääsääntöisesti ylläpidon toimesta ainoastaan silloin, kun ne rikkovat Suku Forumin sääntöjä.



Suomen Sukututkimusseura
Juha Vuorela
webmaster