PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Eräs havainto blokien kirjoittajien tiedoksi


Antti Järvenpää
06.04.09, 11:49
Olen innoissani seurannut, minkälaisia bloki kirjoituksia ilmestyy tuonne SSS:n uudelle kotisivulle. Kirjoittajiahan siellä on jo useampia ja olen niitä vilkuillut.

Kun kyseessä on uusi media, ihmettelee sitä itsekin, ja kun vahingossa näpäytin sivun ylälaidassa olevaa verkkopäiväkirja otsikkoa, pölähti eteeni pitkä lista kirjoituksia. Ensin ihmettelin, että hiiri oli lipsahtanut jonkun nimen kohdalle, mutta tästähän tuli kaikkien kirjoittajien kirjoitukset aikajärjestykssä.

Havainto oli mielenkiintoinen, mutta taisi olla niin, että vain toiminnanjohtaja oli kirjoittanut nimensä kirjoituksen loppuun. Näin ollen muista kirjoituksista ei tiedä kuka ne on kirjoittanut, mikäli ei käy kaikkien kirjoittavien henkilöiden tekstejä lävitse kunkin kirjoittajan osalta alasvetovalikon kautta.

Tuon verkkopäiväkirja otsikon näpsäyttäminen on oiva keino tarkastaa, onko kukaan kirjoittanut jotain uutta, mutta olisi kiva, jos kaikkien tekstien lopussa olisi kirjoittajan nimi, niin tuostakin listasta voisi sitten päätellä, kenen kirjoituksesta on kyse.

PS. Kaikkien kirjoitukset ovat olleet erittäin mielenkiintoisia.

Juha
06.04.09, 12:09
Jokaisen kirjoittajan nimen pitäisi näkyä blogin yläosan tienoilla - suurin piirtein sen silmälasipäisen miehen kravatin alapuolella.

niin ja kiitos Antti omasta sekä muiden puolesta

Suomen Sukututkimusseura
Juha Vuorela

Antti Järvenpää
06.04.09, 12:32
Kyllä ne näkyy siinä minullakin, mutta jos klikkaan otsikkoa "Verkkopäiväkirjat", tulee kirjoitukset aikajärjestyksessä (siis kaikkien kirjoittajien) näytölle. Ja tuossa näytössä on kirjoitukset, mutta ei jostain syytä tietoa, kuka on kirjoittanut minkäkin jutun. Näin siis lukuun ottamatta Kuusiluomaa, joka on lisännyt nimensä kirjoituksen loppuun.

Jos klikkaa jonkun kirjoittajan nimeä, tulee vain kyseisen kirjoittajan jutut. Siis pelkän otsikon "Verkkopäiväkirjat" klikkaaminen tuo ainakin Safari selaimessa kaikkien kirjoittajien kirjoitukst yhteen pötköön aikajärjestyksessä.

Lainaus näytöstä:

Blokit
Sukututkimusharrastus 350 vuotta
Torstaina 2.4.2009*
*
Alkuvuodesta 1660 Taalainmaalta kotoisin ollut Turun piispa Johannes Terserus lähti tarkastusmatkalle Pohjanmaalle. .......*
P. T. Kuusiluoma*
Viimeksi päivitetty ( 03.04.2009 23:23 )
*
Kansallisarkisto arkistoi nettiäkin
IT-viikko uutisoi tänään (2.4.09) seuraavaa; "Kansalliskirjastossa avattiin tänään .......
*
Videokirjasto tulee
Kauan puuhattu videokirjasto vihdoin toteutumassa seuran nettisivuille!
.....Yhteyden minuun saa parhaiten sähköpostitse osoitteella webmaster (at) genealogia.fi
*
*
Seura siirtyy normaaliin päiväjärjestykseen
Keskiviikkona 1.4.2009

Vuosi on ehtinyt jo kevääseen ennen kuin toiminnanjohtajan ensimmäinen blogi ennättää .......puolella, Seura alkaa siirtyä normaaliin päiväjärjestykseen Tarjan sairausloman vuoksi.

P. T. Kuusiluoma
Viimeksi päivitetty ( 03.04.2009 23:22 )
*
Sukutarina vai sukututkimus?
Keskiviikkona 1.4.2009

Minut kutsuttiin äskettäin vierailijaksi kansalaisopiston ”Minun sukuni tarina” -nimiselle ........sukutarinan kirjoittajiakaan kohtaan jättää tärkeät asiat vain heidän omalle vastuulleen.

*
Lisää artikkeleita...
• Luento Tieteiden Talolla 22.4.2009 klo 18.00
• Juhan blogi
• Toiminnanjohtaja aloittaa blogin

Juha
06.04.09, 12:44
OK, kiitos olin turhan hätäinen.

Hyvä huomio, muutetaan toimintatapoja!


Juha

Seppo Niinioja
06.04.09, 15:52
Joku on kirjoittanut:

Kansallisarkisto arkistoi nettiäkin IT-viikko uutisoi tänään (2.4.09) seuraavaa; "Kansalliskirjastossa (http://www.kansalliskirjasto.fi/) avattiin tänään suomalainen verkkoarkisto, jonne tallennetaan ja jossa säilytetään Suomessa yleisön saataville asetettuja verkkoaineistoja."

Kyse on siis nimenomaan Kansalliskirjaston, ent. Yliopiston kirjaston hankkeesta. Sukututkijoiden enemmän käyttämän Arkistolaitokseen kuuluva Kansallisarkisto on eri laitos.

Ja se on siis blogi, ei bloki (ks. esim. http://fi.wikipedia.org/wiki/Blogi ). Verkkopäiväkirja vaikuttaa ihan hyvältä vastineelta, mutta on aika pitkä tänä kiireisenä aikana. Yksi uusi varottava aikavaras nämä blogitkin, mikäli minulta kysytään. Ikää alkaa olla jo sen varran, että on syytä miettiä, mihin sen käyttää.

Seppo Niinioja