PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Toistuva merkintä


Make
11.01.09, 18:11
Mikä on tuo merkintä Marcuksen perässä tuolla sivun alalaidassa? Olen siihen törmännyt usein enkä osaa päätellä.

http://www.digiarkisto.org/sshy/sivut/jasenille/paikat.php?bid=2024&pnum=453

Tapani Kovalaine
11.01.09, 20:23
Primus voi olla ratkaisu, sillä kyseisen vuonna 1765 syntyneen Markuksen äiti Carin Leikas kuoli 1773 ja Markus oli rippikirjan sivulla ylempänä yhdellä pystytolpalla mainitun Sigfridin ensimmäisestä, siis primus-avioliitosta syntynyt lapsi. Asian voi silloin merkitä pystytolpan viereen lyhenteenä: / mus

Tämä nyt oli taasen Tapanille tyypillistä pelkkää lottoamista, mutta kun piti saada tämä tuhannes viesti jo tänään.

Tapani

(= hän, joka aloitti vuonna 1965 sukututkimuksen saadakseen selville kaikkien 70 serkkunsa nimet ja joka ei ole muistanut lopettaa harrastusta, vaikka sai jo kauan sitten serkkujensa nimilistan kasaan)

Make
11.01.09, 20:43
Kiitos, vaikka kirjoitin jopa otsikkoon, että toistuva merkintä ja mainitsin törmänneeni usein, niin tarkistin asian ja aina onkin ollut samasta Marcuksesta kyse.

Ehkä juurikin tuo primus. Tulkitsin myös tuon alun viivaksi.

Ja onnea tuhannesti tuhannennesta :)

Orvokki W
11.01.09, 20:45
Koska lienen nyt ensimmäisiä lukijoitasi, haluan ONNITELLA! ja samalla kiittää Sinua, Tapani tuhannesti. Olen seurannut tämän vuoden ajan Forumia ja yrittänyt oppia asiantuntevista vastauksistasi.
Toivottavasti kuitenkin vielä tämänkin jälkeen jaksat vastailla sekä mielenkiintoisiin että hieman alkeellisempiinkin kysymyksiin. Kaikki meistä eivät voi olla asiantuntijoita!

Tervehdys pimeästä ja tuulisesta Helsingin kaamoksesta!

Orvokki Willberg