PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Tietoa otsikkoon ja viestin alkuun, kiitos.


Eppu K
02.08.07, 12:29
Näiden "Tunnistatko kuvasta" viestien tutkiminen olisi vaivattomampaa, jos otsikkoon, tai ainakin viestin alkuun kirjoitettaisiin jokin tarkempi tieto. Esim. "Luokkakuva 1890-luvulta. Ehkä Vaasasta", "1920- tai 1930-luvulta, Änäkkälästäkö?", "Syväriltä. Kuka on tuo luutnantti?", "Työkalu, mutta mikä?", jne. Aina ei kuvasta tiedetä mitään, mutta usein on mahdollista ehdottaa otsikossa tai viestin alussa todennäköisintä maakuntaa, oppilaitosta yms.
Otsikon aloittaminen jollakin yksilöivällä sanalla on hyödyllistä myös siinä mielessä, että viestit järjestyvät otsikon mukaiseen aakkosjärjestykseen klikkaamalla hiirellä Viestiketju-sanaa viestilistan yläpuolella. Esim. tänään "Tunnistatko kuvan..."-palsta alkaa: "Bilder och åter bilder", "Blondie behöver hjälp". "Kimito-Åbo"... (vasta tuon kolmannen viestin otsikko on "lukijaystävällinen"). Mitäänsanomattomista otsikoista ei ole vielä nyt paljoa vaivaa, mutta sitten kun tällä palstalla on satoja viestiketjuja, eivät nuo "Ken on hän?"-otsikot paljoa naurata.
Pitällä kursoria viestiketjun otsikon päällä tulee viestin alku hetkeksi näkyville. Tästä syystä todennäköinen maakunta tai paikkakunta, vuosiluku tms. johtolanka kannattaisi kirjoittaa viestin alkuun. Onneksi tuossa "Bilder och åter bilder"-viestissä sentään lukee "Helsingfors" 2. rivillä, joten voin sen ohittaa lukematta, kun en tunne tuon paikkakunnan väkeä.
Otsikon ja viestin teksti on myös "Tunnistatko kuvan"-viesteille tärkeää siinäkin mielessä, että kaikki Suku Forumin lukijat eivät välttämättä käytä nettiselaimen "Näytä kuvat"-toimintoa päälle kytkettynä. Esim. minä olen tänään lainelautaillut täällä kännykän kautta (GPRS-verkon kännykkä kytkettynä sylimikron modeemiksi): kännykkälaskun kohtuullisena pitämiseksi katson siis vain ne kuvat joiden aihe käy kyllin tarkasti selväksi viestin tekstistä.

Blondie992
02.08.07, 18:15
sorry jos sinulle on tullut "mahavaivoja" mun otsikoista. Olen pyytänyt että nämä kuvat poitetaisiin.
Ursäkta om man har skrivit fel rubrik, bildet tydligen har orsakat problem före denna Eppu K. Men detta är ett värre påhopp på en enskild för att göra sitt ämne till ett ämne som skall locka andra att titta på.
BLondie992

admin
02.08.07, 19:49
Kuvien lähettäminen ja tiedossaolevien tietojen liittämisestä Jouni Kaleva kirjoitti hyvän ohjeistuksen yhdessä viestissään (http://suku.genealogia.fi/showthread.php?p=1459#post1459) jokunen aika sitten. Otamme kaikki ensiaskeleita kuvien tunnistuksissä Suku-Forumissa eli kaikki viestit eivät varmaan ole varustettu optimaalisella otsikolla jne.

Otsikoinnissa on aina ollut parantamisen varaa kaikissa keskusteluforumeissa ja postituslistoilla eli ei uutta auringon alla. Koettakaamme siis kaikki laatia sellaisen otsikon joka kuvastaa kysymystä, aluetta, sukunimeä jne. mahdollisimman hyvin.

Itse en näe että viestiketjun ensimmäinen viesti tarvitse ottaa kenenkään henkilökohtaisesti. Mainitut otsikot sattuivat pääasiallisesti olemaan yhden käyttäjän luomia otsikoita mutta viestin sisältö on aika yleispätevä. Meidän on parannettava viestiketjujen otsikoita, varsinkin kuvien tunnistusviesteissä.

Koetetaan lukea viestit positiivisellä tavalla!

---
Kort på svenska

Jouni Kaleva skrev ett bra inlägg (http://suku.genealogia.fi/showthread.php?p=1459#post1459) redan tidigare om betydelsen av tillräcklig bakgrundsinformation speciellt vid "känner du bilden" -inlägg. Vi är alla barn i början vad gäller sådana här "känner du bilden" -inlägg, vilket betyder att vi alla har orsak att se över bl.a. hur beskrivande bl.a. rubriken är.

Rubriksättning har alltid varit problematiskt på de flesta diskussionsforum och postningslistor så där är inget nytt under solen. Vi bör alla stäva till att rubriksätta så att rubriken beskriver ämnet så bra som möjligt.

Essensen i detta ämnes första inlägg är på sin plats och bör inte ses som ett personligt påhopp. De flesta rubrikerna som nämns i inlägget råkade vara skapade av en medlem men meddelandet är ganska allmängiltigt. Vi bör alla sträva till att förbättra rubrikerna, speciellt i "känner du bilden" -typs ämnen.

Med hopp om att vi alla skall försöka tänka positivt då vi läser inläggen.