PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Minkä talouskoulun/keittokurssin naisopiskelijoita n. vuonna 1908?


SiniTuulia
28.11.08, 14:01
Missä tämmöinen kuva lie otettu? Kuva on noin vuodelta 1908, ei heitä kuin vuodella tai kahdella suuntaan tai toiseen. Vain yksi henkilö on tunnistettu, hän istuu vasemmalla käsi toverinsa olalla, nimittäin Tyyne Maria Linnakivi, ent. Lindén, sittemmin Juvankoski, Pusulasta Länsi-Uudeltamaalta. Koetan kovasti selvittää mitä koulua Tyyne kävi, mutta tämän kuvan ottopaikasta ei siis mitään tietoa. Ainakaan Orimattilan emäntäkoulusta ei liene kysymys eikä Sammatista, koska näiden koulujen oppilasluetteloista ei Tyyneä löydy.

kotis
27.09.09, 20:02
Hei, en tiedä oletko saanut selvitettyä kuvaasi. Tampereen Messukylässä on toiminut Ahlmannin emäntäkoulu. Aluksi vuokralla Viialan ratsutilalla ja v 1908 koulu muutti oman katon alle Seppälän tilalle. 100-vuotishistoriikkistä "Ahlmannin hengessä 1904-2004" ei asia selviä. Netistä löytyy yhteystietoja "Ahlmannin ammattiopisto" nimellä.
yst.terv. Eeva K.

SiniTuulia
28.09.09, 11:30
Hei Eeva! Kiitos tiedostasi. Kävi niin hassusti, että juuri viime viikolla sain (uskoakseni) tietää kuvan ottopaikan, selvitettyäni sitä useamman vuoden! Löysin näet Hgin yliopiston Historiallisen Sanomalehtiarkiston haun kautta lehtiartikkelin vuodelta 1909, jossa oli listattuna Vilppulassa toimineen Kuutolan kutoma-, käsityö- ja kasvitarhakoulun oppilaita syksyltä 1908. Tästä listasta löytyi myös tämä Tyyne Linnakiven nimi, joka on mukana luokkakuvassa. Olettaisin näin ollen, että kuva on otettu Kuutolassa Vilppulassa. Kiitokset sinulle ja hauskaa syksynjatkoa!

kotis
29.09.09, 18:48
Kiitos SiniTuulia, kun muistutit Historiallisesta sanomalehtiarkistosta.

Vaikka niin monet kerrat sitä olen plaraillut, unohdin sen lähteen tällä kertaa aivan kokonaan, kun esim. hain tietoja Laulujuhla-korttiini.

Sinikkäästi hakemalla eri hakusanoilla niistä lehdistä löytyy vaikka mitä tietoa. Esimerkkinä äitini sukuun liittyvän talon palosta on kerrottu mm. Suomen Wirallisessa Lehdissä hyvinkin yksityiskohtaisesti, miten ikkunan rikkomalla emäntä pakeni tulta talvella lumihankeen lapsiensa kanssa.

http://picasaweb.google.fi/Ekotis/Palo?authkey=Gv1sRgCJu-o9au4YqdXw#5386923814427347058

Vanha äitimme on tiennyt kertoa tämän samaisen tarinan, mutta niin se vaan muuttui vielä todemmaksi, kun sen lehdestä luki. Eli suosittelen minäkin niitten käyttöä.

Yst. terv.
Eeva K.