PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Tietokantojen päivitykset


Kaija P-R
23.11.08, 15:17
Tapahtuuko enää mitään seuran tietokantojen päivityksissä? Hakupihalta ei näy esim. milloin tietoja on päivitetty viimeksi.
Onko tämä foorumi ainut paikka mistä voi löytää jotain uutta?!
Täälläkään ei ilmoiteta esim. Hiskin (joita on tosin harvoin) päivityksistä.
Näyttää siitäkin olevan vanhat tiedot.
Olisi siis kiva saada tietää jos on päivitetty jotain hakemistoja.

Kyselee ja ihmettelee

Kaija P-R

Juha
25.11.08, 18:17
Kysymys on asiallinen, mutta haluan kommentoida sitä hieman provosoiden.

Suomen Sukututkimusseuran nettisivustojen sisältö koostuu lähes tulkoon täydellisesti vapaaehtoisten työpanoksesta. Sivuille ei siis ilmesty yhtään tietokantaa tai sellaisen päivitystä ilman, että joku ne omalta kotikoneeltaan sinne käsin laittaa - tehtyään sitä ennen tietysti itse sisällön tai saatuaan sen joltain toiselta vapaaehtoiselta.

Olen itse kuuluttanut tällä forumilla useampaan kertaan vapaaehtoisia ylläpitämään ja tekemään seuran sivujen sisältöä. Saalis on ollut niukanlainen. Osin samasta syystä seuran sivuille ilmestyvien päivitystenkin määrä on olematon.

Jokainen meistä jakaa vapaa-aikansa haluamallaan tavalla ja jos joku tämän tekstin innoitttamana haluaisi siitä pyytettömästi lahjoittaa osan Suomen Sukututkimusseuralle sekä ennen kaikkea sen jäsenille, otan ilolla vastaan lisätietoja osoitteessa webmaster (at) genealogia.fi


Mitä tulee sinänsä asialliseen kysymykseesi, on totta, että päivityksistä ei juuri ole ollut tietoa. Tämä johtuu akuutisti siitä valtavasta työmäärästä, mitä uuteen julkaisujärjestelmään siirtyminen on aiheuttanut. Jatkossa uskallan luvata parempaa tiedottamista ja jopa niitä päivityksiä.


Mitä tulee HisKin päivityksiin, niin niistä löytyy aina tietoa osoitteesta http://hiski.genealogia.fi/historia/mfi/ - forumillakin niistä pyritään ilmoittamaan, mutta HisKin ylläpito on erillään sivujemme muusta sisällöstä. Tämän takia en ole pätevä antamaan sen suhteen relevantimpaa informaatiota.

yhteistyöterveisin


Suomen Sukututkimusseura
Juha Vuorela
webmaster

Helena V.
25.11.08, 20:09
Hei Juha & all,

Kun kerran halusit hiukka provosoida, niin provosoidutaan sitten pikkuisen.;)

Tulee nimittäin usein mieleen näistä erilaisista vapaaehtoistyöntekijä-rekrytoinneista, että kutakin asiaa voisi kummasti auttaa, jos kerrottaisiin ihan yksityiskohtaisen selvästi minkälaista apua kulloinkin kaivattaisiin. SSS:n sivuilla voisi olla sille vaikka oma osionsa tyyliin (tylsän virallisesti) “vapaaehtoisia kaivataan” tai vaikka "minustako historian kirjoittaja?" tms. Siellä kukin SSS:n yksikkö voisi mielin määrin erikseen ja yhdessä esitellä toimintojaan ja mitä minkin asian toteutukseen tarvittaisiin, jotta siitä pääsisivät kaikki/jäsenet/kuka milloinkin nauttimaan.

Kun nyt esimerkiksi kyse on tietotekniikasta, voin vain kuvitella kuinka moni ajattelee, että “enhän minä mitään osaa taikka ymmärrä ”. Tilanne voisi olla ihan erilainen, jos selvästi listattaisiin, että tarvitaan

- näpyttäjiä/skannaajia (jos vielä kerrotaan vaikkapa mitä dokut koskevat, moni voi kiinnostua jo itselleen epäselvästä tai ennen julkaisemattomasta aiheesta/alueesta jne., josta voisi näin oikokautta saada tietoa)
- x tuntia/pvä/vko/... jonkin sortin valvojia (perusteet opetetaan…)
- oikolukijoita/ tarkastajia/ tms.
- joku leikkaamaan/ käsittelemään videotiedostoja (vaikka filmatuista julkaisua odottavista esitelmistä)
- visualisteja:eek:
- koordinoijaa/yhteyspäällikköä (ennen muinoin nimike oli sihteeri l. kaikkien salaisuuksien tietäjä, muttei kertoja) aikataulujen ja muiden juoksevien asioiden ja kaikkien mukanaolevien keskinäisten yhteyksien hoitajaksi
- kielenkääntäjää
- “hölmöjen käyttäjien” mielipiteitä (vaikkapa sivujen tai jonkun palvelun käytettävyydestä)
- jne.

Jos peräänkuulutetaan vain pelkkiä yleisneroja, harva uskaltautuu ilmoittautumaan.

Kaikella kunnioituksella,
Helena V.

Juha
25.11.08, 21:58
Erinomaisen toteuttamiskelpoinen idea Helenalta.
Antakaas päivä pari, niin muotoilen kutsuhuutoni uusiksi.

Neroja ei muuten näihin hommiin tarvita, monesti riittää esim. Notepadin tai jonkun teksturin käyttökokemus ja innostus!

Kiitos keskustelun aloittajalle ja Helenalle

Suomen Sukututkimusseura
Juha Vuorela
webmaster

Lasse1951
25.11.08, 22:27
Iltaa kaikille,

Meitä on tuhansia käyttäjiä, olen ihan varma että joukostamme löytyy myöskin muita joka voi tehdä jotain asian hyväksi, joten kaikki jolla on edes vähän ylimääräistä aikaa Seuramme hyväksi, Ilmoittautukaa.

Juha lue Webmaster postisi, siellä on minun ilmoittautuminen.

Terveisin,

Lasse Holm

Aki Pitkäkoski
25.11.08, 22:31
Kiitos, Lasse, talkooinnostuksestasi!

Sami Lehtonen
25.11.08, 22:45
- joku leikkaamaan/ käsittelemään videotiedostoja (vaikka filmatuista julkaisua odottavista esitelmistä)


Terve Helena, yritän parantaa tapani ja ehtiä tekemään noille jotain.

Helena V.
25.11.08, 23:48
Noh, jep jep ja vitsi vitsi, Sami.:D:

Pointtini oli (ja Juha tietenkin hiffasi heti), että tuloksia luulisi paremmin syntyvän, kun selvästi kertoo, mitä tarvitaan ja tavoitellaan. Jos vaan yleisesti kuulutellaan vapaaehtoisia, puolet käytettävissä olevasta ajasta menee niiden vähienkin imoittautujien hienotunteiseen torjumiseen, kun juuri sen sortin hommiin on jo tekijät lupautuneena (ja toinen puoli siihen, että ne päällekkäin pätevät tekijät kisaavat, kuka saa kunnian itse toiminnasta -> ei oikein meinaa syntyä mitään).

Tämä tietty sisältää senkin, että pitää olla mietittynä mihin ollaan menossa, missä hommassa mennään, mitä on koossa ja mitä vielä tarvitaan (nk. toimintasuunnitelma ja reskontra ajan tasalla). Sekin siitä seuraa, että toiminnan tavoitteen ylipäätään pitää olla ennalta suunniteltua ja läpinäkyvää, niin että enemmistö voi olla sen takana ja sitten tehdään, mitä on päätetty (... kunnes ajat ja mielet taas muuttuvat). :)

t. Helena V.

kkylakos
26.11.08, 10:40
Hienoja pointteja Helena - taas kerran.

Dandelion
01.12.08, 23:12
Helena puhuu asiaa. Minulle tämä on sen verran uusi harrastus, etten voinut kuvitella olevani mitenkään hyödyksi, kun vapaaehtoisia on kyselty. Jos ei vaadita muuta kuin luku- ja kirjoitustaito sekä aikaa, minäkin ehkä voisin tehdä jotain. Kertokaa ihmeessä tarkemmin, mitä taitoja tarvitaan. Ehkä tekijöitäkin löytyisi enemmän.

JHissa
28.01.09, 13:58
Näyttää siltä, että nettisivuja on päivitetty ja mm. Haudat, Loikkarit ja nimenvaihto tietokannat ovat menneet epäkuntoon:
http://www.genealogia.fi/haudat/
http://www.genealogia.fi/emi/loikkarit/
http://web.genealogia.fi/asp/nimihaku.asp?lang=fi
Muissakin hakutietokannoissa on ongelmia.

Terveisin Johannes Hissa