PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Vitsi


Ulla Kota-aho
28.07.07, 18:07
Finlander -listan June Pelon mainioiden vitsien ja vähän Eppu K:nkin innoittamana kevennystä tällä aika totiselle Suku Forum -listalle:

Tytöt katselivat valokuvia.
- Tässä on ainoo kuva, jossa äite ja isä ovat samassa kuvassa. Tää on otettu, kun ne oli samalla rippileirillä.
- Ai kun kiva. Kuka näistä on sun isäs?
- Em mää tiärä, kun ei äite ollut siitä varma. Mutta äiti on toi kolmas takarivissä.

Lähde: Vänä, Vitsin murjasu. Aamulehti, Moro 19.7.2007, 23

Minua tämä nauratti ihan mahrottomasti, kun tuo tilanne jotenkin muistuttaa oman isäni isän isän isän Hermannin tilannetta. Tiedossa on, että aviottomana syntyneen Hermannin isä on renki Juho Matinpoika. Hän on sen käräjillä myöntänytkin, vaan kun Virtain rippikirjoissa hänet on merkitty ilman syntymäaikaa, ehkä kerran viitteellä "ifrån Ruovesi" ja häviää sitten jäljettömiin, niin kukahan hän mahtaa olla niistä lähiseutujen kymmenistä Juho Matinpojista... Jokuhan hän kai heistä on...

Vielä..
Sukututkijan kannaltahan tällainen tilanne on ideaalinen: Toisaalta suvulle on selkeä kantavanhempi, toisaalta ratkaisematon ongelma tarjoaa tilaisuuden loputtomaan tutkimiseen...

kkylakos
30.07.07, 09:58
Huumorimielellä sukututkijalle t-paita verkkokaupasta http://www.mtkl.fi/fin/verkkokauppa/?cat=6&subcat=57

Eppu K
07.08.07, 15:11
Kaikki nimenvaihdokset eivät suinkaan liity vain latinan, ruotsin tai venäjän kieleltä kuulostaviin sukunimiin. Seuraavaa tapaus tunnetaan Iisalmen seudulta (tottako lienee):
* Muualta Suomesta muutti Pohjois-Savoon muuan Kauppinen. Savolaiseen tyyliin häntä tietenkin kutsuttiin alusta alkaen Kaappiseksi. Mutta tuostapa ei tulokas ollenkaan pitänyt. Lopulta hän muutti nimensä Kaappiseksi. Vaan eipä uudesta nimestä kauan iloa ollut. Seuraavana aamuna kuului naapurin suusta: "Ka, Kuappinen! Kaaniita ilimoja on pijelly...".

ilkant
07.08.07, 19:22
Sukututkijan kannaltahan tällainen tilanne on ideaalinen: Toisaalta suvulle on selkeä kantavanhempi, toisaalta ratkaisematon ongelma tarjoaa tilaisuuden loputtomaan tutkimiseen...

Ei se niin loputonta tutkimista ole, jos käyttää DNA-testejä! :p

Ulla Kota-aho
07.08.07, 21:15
Ei se niin loputonta tutkimista ole, jos käyttää DNA-testejä! :p

No kai ne rippikoululeiriläiset äkkiä olisi testannut :), vaan milläs tutkit noin 30 Juho Matinpojan s. 1770-1790 dnat? Eipä silti tässä kun kyseessä on iiii ja hänen iiiii niin jotakin kai dna-tutkimuksella tällaisessa selkeässä isälinjassa olisi löydettävissäkin, jos olen oikein ymmärtänyt. Dna-tutkimuksen mahdollisuudet ovat kieltämättä alkaneet kiinnostaa!

ilkant
07.08.07, 23:23
No kai ne rippikoululeiriläiset äkkiä olisi testannut :), vaan milläs tutkit noin 30 Juho Matinpojan s. 1770-1790 dnat?

Jos heillä on jälkeläisiä, ei se ole mahdotonta. Ja jos ei, niin haudankaivajaa tarvitaan. Näinhän on tehty yhden hallitsijasuvun sukupuun takia.

Ja jos taas huumoria tai totta viljellään, niin yksi sukututkija sanoi näin: DNA-testeillä monet sukututkimukset menisivät uusiksi!

Ulla Kota-aho
22.08.09, 14:51
Vitsin jatkoksi en malta olla laittamatta SSHYn jäsenille näkyvää linkkiä siitä, miten sitten Juho Matinpojan toiminta vaikutti esiäitini Liisa Matintyttären elämään

http://www.sukuhistoria.fi/sshy/sivut/jasenille/paikat.php?bid=10406&pnum=395

Häkkihän siinä heilahti. No onneksi syntyi myös Herman Juhonpoika.

Juho Matinpojan jäljet ovat edelleen selvittämättömät, mutta tämän Liisa Matintyttären esipolvet ovat sentään selvillä, vaikka kirkonkirjoissa oli ainakin kolmen Liisa Matintyttären tiedot sekaantuneet keskenään.

Laila Pitkänen
23.08.09, 11:04
-Onpa lapsi isänsä näköinen!, ystävätär sanoo
lastenvaunuja työntävälle äidille.
-Niin on, äiti vastaa. -Toivottavasti mieheni ei huomaa sitä!

Laila Pitkänen

pirkko hagman
23.08.09, 14:10
Heippa Ulla,

luin ja jotensakin nautiskellen totesin, ettet sinä, ylentarkka tutkija, ole vieläkään löytänyt taustaa Juho Matinpojallesi.
Se on tämä vahingonilo tai myötäharmi, joka lämmittää!
Samassa jamassa olen torppari Simo Erkinpoikani kanssa, hänen , joka rk:ssa ilm. syntyneeksi 1769 (missä?) ja kuolee "jään alle" 1.12.1799 asustaessaan Kurun Sammalistoa.
Muuten kesä sujunut mukavasti.
T. Pirkko

Maisa M
23.08.09, 19:14
Mies oli ollut matkoilla vuosikaudet ja halusi tietää miten hänen perheensä voi. Hän meni huonon astrologin puheille, joka kertoi "Kaikki voivat hyvin, erityisesti isäsi". Mies epäili tietoa. Astrologi sanoi, että kaikki on totta. Mies paljasti, että hänen isänsä oli ollut kuolleena kymmenen vuotta. Astrologi vastasi: "Et osaa arvatakaan, kuka isäsi on".

terv. Maisa M

66SM
07.10.09, 23:26
USA'ssa suunniteltiin että jokaisen lapsen isyys varmistettaisiin DNA-testillä.

Miten kävi, naiset ampuivat koko homman upoksiin.

Sukututkimukselle se olisi tehnyt suuren palveluksen, ettei käy kuin Kätilöopistolla. Isä oli mukana synnytyksessä, mutta kun lapsi syntyi se olikin mulatti. Tarinan mukaan isäkandidaatti poistui paikalta vähin puhein.