PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Arkistolaitos lopettaa mikrokorttien kopioimisen


P. T. Kuusiluoma
02.09.08, 12:02
TIEDOTE

Arkistolaitos lopettaa mikrokorttien kopioimisen vuonna 2009


Arkistolaitos luopuu mikrokorttien kuvaamisesta vuoden 2008 aikana ja mikrokorttien kopioimisesta vuoden 2009 aikana. Arkistolaitoksessa Kansallisarkisto on vastannut mikrokorttien kuvaamisesta. Mikrokorttien kopiointi on keskitetty Mikkelin maakunta-arkistoon, joka on vuodesta 1989 lähtien kopioinut arkistolaitokselle, yksityisille asiakkaille ja yleisille kirjastoille mikrokortteja pääasiassa seurakuntien 100 vuotta vanhemmista kirkonkirjoista kuvatuista mikrofilmeistä.

Mikrokortit ovat pienennettyinä kuvattuja asiakirjoja, joiden lukemiseen tarvitaan lukulaite. Mikrokuvaaminen säästää alkuperäistä asiakirjaa kulutukselta ja helpottaa tiedon jakelua.

Mikkelin maakunta-arkisto lopettaa mikrokorttien kopioimisen asiakkaille vuoden 2009 aikana. Viimeistään 30.6.2009 mennessä saapuneet tilaukset toimitetaan. Koska sekä laite- että henkilöresurssit viimeisenä toimintavuotena vähenevät, voivat tilausten toimitusajat venyä jatkossa pidemmiksi kuin kahdeksi viikoksi.

Mikkelin maakunta-arkisto jatkaa 100 vuotta vanhemmista kirkonkirjoista kuvattujen mikrokorttien lainaustoimintaa. Lainauksen ohjeet ja lainattavat mikrokortit ilmenevät maakunta-arkiston kotisivuilta.

Arkistolaitos pyrkii tuottamaan yhä enemmän aineistoja sähköisessä muodossa ja parantamaan näin asiakkaiden mahdollisuuksia käyttää aineistoja. Osa vanhimmista kirkonkirjoista on 2010-luvun alkupuolella digitoituna saatavina.

Lisätietoja:

Maakunta-arkiston johtaja Tytti Voutilainen, puh. (015) 321 31 21 ja tutkija Eino Parviainen puh. (015) 321 31 23. Sähköpostit muotoa: etunimi.sukunimi*narc.fi