PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : HisKistä linkki Digiarkistoon


Sami Lehtonen
24.08.08, 17:16
HisKi-haun rivin alussa olevaa suurennuslasia ("linkki tapahtumatietoihin" pitää olla päällä asetuksista) klikkaamalla aukeaa "tapahtumatiedot", josta löytyy myös linkki SSHY:n Digiarkistoon. Tuota linkkiä klikkaamalla aukeaa sivu, jossa oleva php-skripti etsii Digiarkiston kuvatietokannasta kaikki ne niteet, jotka ovat tapahtumaa koskevasta seurakunnasta ja olleet käytössä (rajavuosien mukaan) tapahtuman aikaan.

Tämä tiedoksi niille, joilta tämä muutos on jäänyt huomaamatta. Muutamaa viestiä alempana taisi Tellervo kysellä myös tarkemman HisKi-ohjeistuksen perään.

tellervoranta
24.08.08, 20:24
Olenkohan siirtynyt johonkin toiseen todellisuuteen , kun en ymmärrä edellisestä höykäsen pöläystä :confused: excuse me....

Sami Lehtonen
24.08.08, 20:46
Täsmennetäänpä hiukan sekavaa sanamuotoa. Piti sanomani, että HisKi-hakutuloksen rivin alussa olevaa suurennuslasia klikkaamalla. Jos hakutuloksissasi ei näy noita pieniä suurennuslaseja jokaisen rivin alussa, niin sinun täytyy mennä takaisin Hiskin etusivulle (se missä näkyy kartta) ja klikata alareunasta "Asetukset" ja sieltä rastittaa "linkki tapahtumatietoihin".

Tämän jälkeen hakutuloksissa pitäisi nuo suurennuslasi-ikonit näkyä rivin alussa.

Niin ja digiarkisto lienee tuttu (digitoitua mikrofilmiaineistoa) ja varmaan sekin, miksi on kiva juttu, jos HisKi -hakutuloksesta pääsee parilla klikkauksella digitoituun alkuperäisaineistoon. Tietysti kaikkia seurakuntia ja niteitä ei Digiarkistossa vielä ole, mutta paljon kuitenkin.

tellervoranta
24.08.08, 21:03
No selvensi asiaa, mutta mitä tuo viimenen lause edellisessä viestissä lienee :eek:

Sami Lehtonen
24.08.08, 21:11
No selvensi asiaa, mutta mitä tuo viimenen lause edellisessä viestissä lienee :eek:

Tuanoin, sehän tarkoitti tätä:
http://suku.genealogia.fi/showthread.php?t=3045

Eli Marja Tellervo Rönnberg (käyttäjätunnus marjatellervo) kyseli HisKi-haun ohjeita. Anteeksi sekaannus.