PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Konttisen ja Kontin yhteys?


Lahtiol
08.06.18, 21:37
Olen useamman FF-näytteen admin, joiden antajien joukossa on sekä savolaisia että länsisuomalaisia sukuja. Nyt eräiden henkilöiden välillä paljastuneet verrattain likeiset serkkuudet ovat ajaneet jahtaamaan yhä kummallisempia yhteyksiä. On käynyt mielessä, että esimerkiksi Suonenjoen Konttisilla olisi jotain tekemistä Jämijärven Kontti-suvun kanssa. Onkohan kukaan Konttisia tutkinut saanut päähänsä tällaista aiemmin?

Heikki Särkkä
12.06.18, 16:47
En ole tutkinut Kontteja sen paremmin kuin Konttisiakaan. Yksinkertaisen nimen muuttumisesta nen-päätteiseksi ja päinvastoin nen-päätteen putoamisesta on kyllä olemassa esimerkkejä Länsi-ja Itä-Suomen välisen muuton yhteydessä.

Lahtiol
12.06.18, 19:13
Tottahan toki Hämeestä Savoon tulleet Hämäläiset, Asikkalasta tulleet Asikaiset jne. ovat ihan loogisia, miksei sitten Kontista kotoisin oleva Konttinen? Nyt vaan tässä on lisämausteena, että dna-serkkujen vertailu johti pohtimaan Konttisten mahdollista satakuntalaista taustaa.