PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : 3 merkkiä hakutoiminnossa - ei onnistu


Laardi
18.08.08, 14:12
Hei,

jos haluan hakea kolmen merkin mittaista sukunimeä, se ei onnistu, koska hakusanan vähimmäispituus on määritelty neljän merkin mittaiseksi. Mikä neuvoksi?

-Ruokoja

Erkki Järvinen
18.08.08, 14:29
Hei,

jos haluan hakea kolmen merkin mittaista sukunimeä, se ei onnistu, koska hakusanan vähimmäispituus on määritelty neljän merkin mittaiseksi. Mikä neuvoksi?

-Ruokoja
mistä pitäisi hakea?

Laardi
18.08.08, 14:31
Käyttämällä etsi-toimintoa forumilla. Eli haluan tarkistaa, onko olemassa viestiketjua, jossa olisi kirjoitettu ko. sukunimestä.

Juha
18.08.08, 16:11
Admin Hasse osannee paremmin neuvoa, mutta pistäppä näin aluksi tuon nimen perään *-merkki.

Silloin tosin haetaan kaikki ne viestit missä on alkuna haluamasi kirjaimet.

Eli hakuavaimeksi vaikka Abc*


Suomen Sukututkimusseura
Juha Vuorela
webmaster

JaskaS
18.08.08, 16:25
Ehdin myös kokeilemaan tuota Juhan mainitsemaa konstia, joka toimii vielä kolmikirjaimisilla sanoilla (Aho*, Aro*, Asp*...), mutta kaksikirjaiminen ei enää onnistu silläkään (esim. Ek).
Jos nimi esiintyy otsikossa, tarkennettu haku valinnalla "Etsi täsmällisellä nimellä" merkitsee itse asiassa otsikosta hakua, kuten englannin- ja ruotsinkielisissä näkymissä sanotaankin. Suomennos on jostain syystä harhaanjohtava :confused:

:) Jaska

admin
18.08.08, 19:29
...Jos haluan hakea kolmen merkin mittaista sukunimeä, se ei onnistu, koska hakusanan vähimmäispituus on määritelty neljän merkin mittaiseksi. Mikä neuvoksi?
Tietokannassa lyhin indeksoitu sananpituus on 4 merkkiä. Kyseessä on ns. hakuindeksien pitämistä järkevissä mitoissa. Näin on tehtävä niin kauan kuin ei ole "stopword" -listojen käyttömahdollisuus. Mikäli kolmimerkkiset sanat otetaan mukaan indeksointiin indeksin koko normaalisti kasvaa 70-130% tämäntapaisissa tietokannoissa - ja silloinkin vielä kaksimerkkisillä sanoilla/nimillä ei voi etsiä.