PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Hävitetty lippu


Päivi H
12.08.08, 16:48
Tämä on hieman epämääräinen kysymys, varsinkaan kun en tiedä sotahistoriasta juuri mitään.
Toinen isoäitini kuoli 60-luvulla ja "testamenttasi" sisarelleni värikkään "pöytäliinan", johon oli kirjottu outoa kirjoitusta, kaareva miekka ym. Ihmeteltiin silloin, me teini-ikäiset ymmärtämättömät, miksi pöytäliinassa oli keltaiset hapsut vain kolmella sivustalla, kunnes joku miessukulainen valisti meitä. Se olikin lippu.
Kulunut ja huonokuntoinen kapistus ei sisartani suuremmin kiinnostanut ja se joutui sitten - roskiin. Voi että nyt olisi kiinnostanut.
Mihin sotaan joku isoäitini lähisukulainen on osallistunut, kun tuollainen lippu oli hänen hallussaan?
Terv. PH

Päivi H
12.08.08, 16:59
Taisin panna väärään osioon ja otsikonkin olisi pitänyt olla "Hävitetty lippu". Ehkä admin siirtää Asian vierestä-palstalle.
PH

Päivi H
12.08.08, 19:35
Kiitos adminille.

Tarkennan vähän, jos vaikka joku innostuisin vastaamaan.
Isoäitini syntyi 1879 ja kuoli 50-luvun lopulla.

Harza
13.08.08, 18:17
Nykyisin taitaa Saudi-Arabilla olla miekka ja kirjoitusta lipussaan.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_itsenäisten_valtioiden_lipuista
Nämähän on tietysti nykyisiä,itsenäisiä valtioita.
Tästäkin voi olla apua http://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_sodista

Päivi H
13.08.08, 19:07
Kiitos linkeistä. Lippu oli kyllä selvästi 1800-luvulta tai 1900-luvun alusta, värikäs ja ikäänkuin jonkun komppanian tms. (Älkää naurako, en tiedä näistä asioista juuri mitään). Ei minkään maan lippu missään nimessä.

Venäjän-Turkin sotaanhan osallistui Suomen Kaarti, joka taisteli Balkanilla ("Paljon on kärsitty vilua ja nälkää Balkanin vuorilla taistellessa...").

En ole tutkinut isäni äidin sukua vielä senttiäkään, joten tämä on vähän kuin aloittaisi väärästä päästä. Torpparisukua he olivat, otettiinkohan S. Kaartiin torpparinpoikia. Jos otettiin, isoäitini isä, setä tms. on voinut tuoda lipun "sotasaaliina". Onkohan se ollut luvallistakaan...
PH