PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Koivu ja Tähti päivät Muhoksella syyskuussa


Sari H
12.08.08, 11:34
Muhoksella järjestetään viidennet Koivu ja tähti-päivät 5-7. syyskuuta 2008.

Koivu ja tähti-päivillä kohtaavat Oulujokivarressa syntyneet, Oulujokivarressa asuvat, Oulujokivarresta muuttaneet, Oulujokivarteen muuttaneet, sekä omista juuristaan kiinnostuneet suvut.
Vuoden 1835 Kalevalaa luodessaan Elias Lönnrot keräsi kansanrunoutta Vienasta, mutta myös Pohjois-Suomesta. Koivu ja tähti-päivät tuo nykyisen tietämyksen mukaan esille Oulujokivarren kalevalaisen kansanrunouden taitajia ja heidän laajalle versoneita jälkipolviaan. Perttuset, Pyyköt, Holapat, Karjalaiset, Kukkoset, Kettuset, sekä Maliset ovat sukuja, joiden jälkipolvet elävät keskuudessamme hyvin väkirikkaina ja elinvoimaisina. Oman identiteetin tiedostaminen on alueen ihmisiä yhdistävä henkinen ja kulttuurinen voima.


Päivien ohjelmassa perjantaina avajaiset Taidegalleria Jurvakaisella. Lauantaina on 2 erillistä kiertoajelua Ahmakselle, sekä Laitasaareen. Sunnuntaina on Oulujokivarren runonlaulajasukujen esittelyt: Perttunen, Pyykkö eli Kylmänen, Holappa eli Kukkonen.
-sukututkijat: Sari Heimonen, Mikko Moilanen, Pekka Oilinki, Raimo Ranta



Raimo varmaan laittelee tänne lisätietoja / ohjelman tarkennusta.



Sari H