PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Eskimo/inuiitti DNA


Valkeala-Häme
24.02.17, 17:56
Hei,

Sain tuossa DNA testin tulokset joista yllätyksenä on 2,4% Eskimo/inuiitti perimää. Onko tämä miten yleistä? Ihan mielenkiinnosta kyselen :eek: Onko kohtalontovereita ja mitä kaikkia mixejä löytyy? Itselläni siis 82%suomalaisuutta ja 15,6% itäeurooppaa,ja mitähän lie sekin tarkoittaakin..

Valkeala-Häme
27.02.17, 09:46
Vastaampa tähän nyt kun selvitin asiaa vähän tarkemmin eli D5 haploryhmä ois kyseessä. Inuiittikansa sekä 5% saamelaisista kantaa kyseistä haploryhmää.

itä-euroopasta tulee mieleen N tai R1a ryhmäläiset, johon en nyt heti pysty sanomaan kumpi on kyseessä, sillä eikös Venäjäkin luokitella itä-euroopan maaksi?

Nina
27.02.17, 11:48
D-haplo on vaeltanut idän kautta Amerikan mantereelle, paljon löytyy Japanista. Suomeen on eksynyt muutama D5 - löytyvät mm. Karjalan kannakselta ja siitä länteen, ainakin testatut D5-haploiset. Myös minulta löytyy noita mainitsemiasi juurikin tuon isänäidin D5-haplon vuoksi. Tosin olen 100% Suomi/Pohjois-Siperia FTDNA:n mukaan, GEDmatch antaa näitä laajempia tuloksia.

Tässä hieman vanhahko juttu: http://www.elisanet.fi/alkupera/Aitilinjat.pdf