PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Saarinen-Paimio


Henry.S
24.07.08, 20:21
Sukututkimukseni ovat edenneet suhteellisen "helposti" n.s joka suuntaan,mutta sitte on tämä sukuni Paimion-haara josta ei sitten pääse minnekkään.Olen pyytänyt jo yli parin vuoden ajan sukuselvitystä Paimion seurakunnasta isoisäni vanhemmista mutta minkäänlaista vastausta ei tule.. :mad:
Suurin ongelma on,etten tiedä mikä isoisän isän "oikea" sukunimi on,sillä se minkä tiedän ja joka minulla itsellänikin on,on todennäköisesti vain n.s suomennettu eli otettu suomalainen sukunimi

Joten pyydetäämpä apua,jos vaikka joku osaisi auttaa.
Elikkä isoisäni vanhemmat olivat:
Vilho Saarinen 22.3.1870-8.3.1948 Paimio
Amanta Ahlström 2.4.1879-6.11.1945 Paimio

He ovat erittäin isolla todennököisyydellä syntyneet Paimiossa,tai ainakin jossain naapurikunnassa.Heillä oli kuulemani mukaan monta lasta,joista isoisäni oli nuorin,synt.1920.Hautakiveä tutkimalla tiedän,että yksi heidän lapsistaan on syntynyt Kiskossa.Mutta isoisäni puolestaan Paimiossa.

Isoisäni on kuollut jo ajat sitten,mutta hän oli kertonut tarinaa lapsilleen suvustaan.Tarinan mukaan suku oli muinoin tullut Saksasta ja että isoisäni olisi sukua jollekkin kreiville.Jutuissa on jotakin perää,sillä setäni on kertonut että joku kaukainen sukulainen on tehnyt täydellisen tutkimuksen,joka osoittaa aatelisen yhteyden.Tämäkin kaukainen sukulainen on kuollut joten kysyäkkään häneltä ei voi.

Tiedän,että maamme entinen liikenneministeri Reino Volmar Breilinin äiti oli isoisäni sisar,mutta Breilin-suvun sukuselvityksestä ei ole minulle apua,sillä siinä on selvitettu ministeri Breilinin isän sukua.

Kiitos mahdollisesta avusta!

Turunmaa
25.07.08, 09:41
Lainaus:
Vilho Saarinen 22.3.1870-8.3.1948 Paimio
Amanta Ahlström 2.4.1879-6.11.1945 Paimio



Hei,

Ikävä sanoa, mutta Paimio kuulemani mukaan kuuluu niihin seurakuntiin, joista ei sukututkimustietoja saa.

Antamillasi syntymäajoilla ei Paimion kastetuista löydy kumpaakaan.
Lähimmät tarkistettavat olisivat:
Wilhelm Hjalmar Wilhelminpoika Hellstén s. 23.8.1870 Paimio Metsä-Anttila Ylistalo,jonka isäntänä hän aloittaa isänsä kuoleman jälkeen 1890-. Vanhemmat ovat alkujaan Halikosta.

Wilhelm s. 23.7.1870 Paimio Rukkijoki, torpparin poika.

Wilhelm s. 31.7.1870 Paimio Taatila, torpparin poika

Amanda Emilia s.au 5.4.1879 Paimio Iso-Moisio, (äiti Amanda Henriksdotter s. 26.12.1853 Tarvasjoki Eura), muuttavat Euraan 1880.

Raila

Henry.S
25.07.08, 10:50
Kiitos tiedoistasi.
Perin kummallista etteivät ne siellä Paimiossa voi antaa tietoja,muissa seurakunnissa on aina ystävällisesti tehty sukuselvitys,välillä jopa puoleen hintaan.
Tarkoittaako tämä sitten sitä,että pitää itse lähteä Paimioon kirkonkirjoja tutkimaan?Kyllähän sitä on tullut tehtyä mutta vanhan tekstin ymmärätminen ei ole aina oikeen sujunut.
Joku mainitsemistasi Wilhelmeistä saattaa olla oikea,pitää vielä kysyä Kiskon seurakunnasta,jos sieltä löytyisivät.

Seppo Niinioja
25.07.08, 15:12
Kiitos tiedoistasi.
Perin kummallista etteivät ne siellä Paimiossa voi antaa tietoja,muissa seurakunnissa on aina ystävällisesti tehty sukuselvitys,välillä jopa puoleen hintaan.
Tarkoittaako tämä sitten sitä,että pitää itse lähteä Paimioon kirkonkirjoja tutkimaan?Kyllähän sitä on tullut tehtyä mutta vanhan tekstin ymmärätminen ei ole aina oikeen sujunut.
Joku mainitsemistasi Wilhelmeistä saattaa olla oikea,pitää vielä kysyä Kiskon seurakunnasta,jos sieltä löytyisivät.

Kun vaikuttavat noin nihkeiltä, voi olla etteivät päästä paikan päällekään tutkimaan. Siihen kirkkoherranvirastoilla ei tietääkseni ole velvoitetta, vaikka se on yleensä sujunut ihan mukavissa merkeissä. Aina esteitäkin keksitään, jos halutaan. Tietosuoja on varmaan suurimpia huolen aiheita.

Lahtihan lienee yksi "totaalikieltäytyjä" ja valitus hallinto-oikeuteen tms. on vireillä. Ihan perustellusti sukututkijoiden pääsy voidaan tietysti tilapäisesti evätä remontin tms. takia. Helsingin keskusrekisterinkin sukututkijasoppi oli kiinni muutama vuosi sitten joitakin kuukausia ja lieneekö Turku edelleen.

Vielä tekee mieli puolustaa pieniä seurakuntia. Eräässäkin kanslisti oli samalla talouspäällikkö ja mitähän muuta vielä. Kun kyselin virkatodistuksen perään, oli yleensä budjetti-, tilinpäätös- ja muista kiireitä. Kyllä se todistus lopulta tuli., taisi olla kahden vuoden päästä tilauksesta. Kannattaa kysellä asiaa silloin tällöin, niin tilaus toivottavasti siirtyy pinossa ylemmäksi.

terv. Seppo Niinioja

ristojohannes
25.07.08, 16:11
Raila.

Mitenkähän on Amanda Emilian äidin syntymäpaikan kanssa ?
Eiköhän hän ollut Marttilan Siutilan Korjun tyttäriä.

Turunmaa
25.07.08, 16:41
Sepolle ja Ristolle,

Kuulemani mukaan tutkimus ei onnistuisi Paimion srk-kansliassakaan.
Varmaa tietoa minulla ei ole. Kannattaa siis ainakin varmistaa tilanne.

Amanda Emilia sopisi Sipilä/Korjun tyttäreksi syntymäaikansa puolesta.

Hellsténit ovat Halikon Märyn Yli-Satulin väkeä.
Jos muuta sukua liittyy näihin, niin Wilhelm Hjalmar voisi sopia kuvioihin.
(Äiti Ammakon Poukarista).

Raila

Harri Lintula
25.07.08, 18:47
Paimion seurakunnan kirkonkirjat v:een 1964 asti ovat olleet jo ainakin kymmenen vuotta talletettuina Turun maakunta-arkistoon, joten siellä niitä pääsee kyllä tutkimaan.

Harri

Henry.S
25.07.08, 19:40
Olemme olleet Seppo Niiniojan kanssa yhteydessä tässä Paimion Saaristen aisiassa.Hän menee ensiviikolla tutkimaan maakunta-arkistoon tätä asiaa.
Hänelle lienee jo nyt pieniä epäilyjä Vilho Saarisen oikeasta nimestä.
Kerron sitten tällä forumilla mahdolliset tutkimuslöydökset,sillä tiedän sukuni olevan laaja,jolloin joku muukin voi hyötyä mahdollisista tiedoista.

Terv. Henry

ristojohannes
30.07.08, 08:37
Paimion tilanne paranee taas.
Eilen tuli SSHY:n sivuille Paimion rippikirjat ajalta 1667-1803 ja lisääkin on tulossa,kun jaksamme odottaa.

Digiarkisto etenee melkoista vauhtia.Vanha herra Hiski liikkuu hieman verkkaisemmin.

Henry.S
02.08.08, 13:07
No niin nyt saatiin selvyyttä asiaan.
Seppo Niinioja on tehnyt erittäin nopeaa ja ammattimaista työtä arkistossa,siitä kiitokset hänelle.
Seuraavassa hänen löydöksiään:

Aksel Wilhelm (Vilho) Saarinen. (Lapsi 1, Äiti 5). Syntynyt 22.3.1870 Halikko Breidilä Meritalo (avioton)

Wilhelmin äiti oli Karoliina Gustava Eliaantytär Syntynyt 2.12.1850 Pertteli Kuusionperä Ali-Harmi

Karoliinan vanhemmat olivat:
Elias Jakobinpoika Syntynyt 1.6.1826 Pertteli Kuusjoenperä Harmi
Greta Stina Johanintytär Syntynyt 20.12.1820 Salo Ruotsala Wiisas

Elias Jakobinpojan isä oli Jakob Henrikinpoika Syntynyt 10.6.1780 Pertteli Kuusjoenperä Ali-Harmi.

Wilhelm eli Vilho Saarisen vaimo Amanta voisi olla hän: 4.2.1879 syntynyt Amanda Karolina, jonka isä oli Rekattilan Alastalon RNo 1 rusthollari Gustav Fredrik Efraiminpoika.


Mikäli jollakulla on lisätietoja kuulisin niistä mielelläni.

Henry

Turunmaa
03.08.08, 10:15
Aksel Wilhelm ( Vilho) Saarisen vuonna 1894 Halikossa solmittu 1. avioliitto päättyy vaimon kuolemaan 27.04.1901. Tästä perheestä on Halikon srk-ssa tehty sukututkimus n:o 8/1981. Pyytämällä tutkimuksesta kopion saattaisi varmistua myös Vilhon toisen vaimon henkilöllisyys.

Raila