PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Suku- ja perinneasiaa Kaustisen seurakuntatalolla tiistaina 12.7.2016


khanhisalo
07.07.16, 18:15
Suku- ja perinneasiaa Kaustisen seurakuntatalolla tiistaina 12.7.2016
Perhonjokilaakson Sukututkimusyhdistys järjestää avoimen ja maksuttoman tilaisuuden festivaaliviikolla. Tervetuloa kaikki asiasta ja aiheesta kiinnostuneet.
Tilaisuus alkaa klo 11.00. Paikalla on alueen ja lähiympäristön sukututkijoita, jolta voi saada vastauksia omien juurien etsintöihin.
Klo 12.00 julkistetaan yhdistyksen jäsenten tuottama DVD-levy, jossa on entisen Yliwetelin kappelin seurakuntien plus Ullavan hautausmaiden haudoilla toukokuussa 2016 olleiden muistomerkkien kuvat siinä kunnossa kuin ne tänä keväänä olivat.
Kuvat on aakkostettu seurakunnittain kansioihin, eli etsintä ei ole ongelmallista jos etsityn omaisen haudalla on jokin muistomerkki. Levyltä löytyy n. 7000 hautamuistomerkkiä. Tämän esittelyn suorittaa idean isä Erkki Pekola.
Levykettä on mainitussa tilaisuudessa myynnissä 25 €/ kpl. Levyn tuotto menee Sukututkimusyhdistyksen toiminnan tukemiseen.
Klo 13.00 alkaa Risto Känsälän luento, jossa hän kertoo kaustislaisen Kuorikoski-suvun kirkonrakentajien töistä. 1700-luvulla alkanut puukirkkojen tekemisiin oppinut suku on ainutlaatuinen ilmiö monessa mielessä suomalaisen rakennustiedon ja -taiteen ilmenemistä.