PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Facebook ja Suku Forum ja tiedotus


Juha
30.06.16, 11:48
Hei

Nimimerkki Miisamaija kysyi seuraavaa;

Onko tehty päätös, että Sukututkimusseuran kaikenlaiset ilmoitus-, tiedotus- ja viestintäasiat siirtyvät pääasiallisesti Facebookiin?
__________________
Miisamaija


Tässä vastaus:

Hei! Pyrimme Suku Forumilla viestimään aktiivisesti sekä SSS tiedottaa että Seuran kirjasto -alaforumeilla. Sosiaalisen median eri kanavat joissa Seura toimii tarjoavat kevyttä raportointia esimerkiksi Seuran arkipäivistä sekä vinkkejä sukututkimukseen. Mitään kysymäsi kaltaista päätöstä ei siis ole tehty, mutta sisällöt eri kanavilla ovat toki erilaisia.
__________________
Joonas Jylhä
Järjestöpäällikkö
Suomen Sukututkimusseura
joonas.jylha(a)genealogia.fi
puh. 010 387 7901



Joonaksen psta

Juha
Suku Forumin mode

ristojohannes
30.06.16, 12:49
Vieläkö seuran FB-sivuilla on käytäntö, että seuran johto päättää, mistä jäsenet voivat keskustella ?

ristojohannes
30.06.16, 12:56
Taisin kysymykselläni tarkoittaa seuran keskustelupalstaa.
Menee sekaisin näillä monilla osallistumismahdoksuuksilla, vielä kun on joku Jalmarikin.
SukuForumia seuraava

Juha
30.06.16, 13:18
Seuralla on kaksi facesivua;

https://www.facebook.com/groups/suomensukututkimusseura/

Tällä sivulla keskustellaan enemmän tai vähemmän ajankohtaisista asioista. Seuran järjestöpäällikölle voi ehdottaa aiheita. Itse ei voi aloittaa keskustelua.


https://www.facebook.com/sukututkimusseura/

Tällä sivulla hieman vapaampaa keskustelua.


Kuten sanottua, aloitukset tulevat sivujen "editoreiden" puolesta, mutta aiheita saa ja kannattaa ehdottaa järjestöpäällikkö Joonakselle :)



Juha
Suku Forumin mode

Juha
30.06.16, 13:19
Jalmari on seuran jäsenille tarkoitettu kuukausittainen uutiskirje, joka sisältää "lehtiartikkeleita" sekä esim. koulutusten päivämääriä jne



Juha

Järjestöpäällikkö
30.06.16, 13:38
Hei!

Kiitos kysymyksistä. Seuralla on tosiaan Facebookissa sekä Facebook-ryhmä (https://www.facebook.com/groups/suomensukututkimusseura/) että Facebook-sivu (https://www.facebook.com/sukututkimusseura/). Ryhmä toimii keskustelukanavana ajankohtaisille asioille kun taas yhteisösivulla enemmänkin tiedotetaan kevyemmin Seuran pienistä ja suurista asioista ja annetaan vinkkejä sukututkimukseen. Ryhmässä voi itse asiassa nykyisin avata kuka tahansa keskusteluja ja sivullehan kuka tahansa voi kirjoittaa myös omia kommenttejaan ja kysymyksiä.

Jalmari (http://www.genealogia.fi/jalmari) on kuukausittain ilmestyvä uutiskirjettä laajempi mutta varsinaista lehteä suppeampi Jäsenviesti. Siinä kerrotaan taustoittavasti sukututkimukseen liittyvistä aiheista sekä kootusti Seuran ajankohtaisista asioista. Jalmari lähtee kaikille Seuran jäsenille sähköpostitse edellyttäen, että jäsen on liittymisen yhteydessä ilmoittanut oman sähköpostiosoitteensa. Jälkikäteen Jalmarit voi lukea genealogia.fi:n jäsensivuilta kirjautumisen jälkeen.

Suku Forumille pyrimme kertomaan keskeisimmistä ajankohtaisista asioista samoin kuin esimerkiksi kotisivujen etusivulla. Lisäksi pyrimme parhaamme mukaan vastaamaan Suku Forumilla Seuralle kohdistettuihin kysymyksiin, kuten näihin juuri esittämiinne.

Sosiaalisessa mediassa Seura on muuten mukana myös Twitterissä (https://twitter.com/sukututkimus) ja Instagramissa (https://www.instagram.com/sukututkimus). Kanavia siis riittää, mutta tämä johtuu oikeastaan vain siitä, että Seuralla on suuri määrä jäseniä ja kukin tietysti käyttää omalla tavallaan verkkoa ja sosiaalista mediaa. Pyrimme siis vastaamaan mahdollisimman monen tarpeisiin.

Kiitos vielä kysymyksistä, toivottavasti vastasin niihin kaikkiin. Palautetta viestinnästä ja muustakin otetaan erittäin mielellään vastaan! Voitte kirjoittaa palautetta Suku Forumille, muualle verkkoon tai laittaa myös minulle suoraan sähköpostitse osoitteeseen joonas.jylha(a)genealogia.fi.:)

PVuorio
01.07.16, 22:03
Joonas ei vastannut kysymykseen "vieläkö seuran johto päättää mistä jäsenet saavat keskustella". Onko takana jonkinlainen kritiikin pelko tms.? Jokin syy kait on olemassa kun pyritään rajoittamaan sananvapautta.

Juha
01.07.16, 22:08
Seuran facesivulla kuka tahansa voi aloittaa keskustelun, kunhan on ensin liittynyt sivulle


Juha

PVuorio
01.07.16, 22:42
En sitten ymmärtänyt tai ymmärsin väärin aikaisemman viestisi 30.6.16 klo14.18. Voisitko selventää hieman kuka voi ja mitä ja missä?

Juha
01.07.16, 22:47
Kirjoitinkin itse epäselvästi aiemmin


Siis facebookissa; Suomen Sukututkimusseuran keskustelukanava

Nyt en saa mobiilissa linkkiä tähän viestiini


Juha