PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Uusi sukupuu FTDNA:lla


ilkant
29.06.16, 01:54
Family Tree Dna on uudinstanut sukupuutoimintonsa. Useampaan asiaan on tullut parannuksia ja toimivuus on huomattavasti parempi ja toiminnot ovat liukkaita. Mitään pätkimisiä tai katkeiluja en havainnut. Kiitokset FTDNA:lle.

Mielestäni yksi huomionarvoinen uusi ominaisuus on, että sukupuun voi jakaa (share) urlina (http-osoite). Kun katsoja on kirjautunut omalle tunnukselleen, hän voi nähdä tuon urlin kautta jakajan sukupuun.

Upload eli tietojen vienti gedcom-muodossa tapahtuu liukkaasti.

Tuli kerrattua FinFamilyn esipolvien vienti gedcom-tiedostoksi. Avatun tietokannan henkilöluettelosta pitää valita haluttu lähtöhenkilö. Sen jälkeen Työkalut -> Näkymät valikossa lisätä näkymä esim. MinunEsipolvet. Vasemmasta alalaatikosta Lisää henkilö esivanhempineen -valinta. Sitten kannattaa ruksia myös Tyhjennä näkymä ensin. Ja sen jälkeen Lisää-painikkeella lisätä näkymään valitut ihmiset.

Sitten menet FinFamilyn Tiedosto-valikon Muodosta Gedcom-tiedosto ja siellä valitset tuon MinunEsipolvet-näkymän. Ohjelma tallettaa tiedot .zip muotoon ja sen voi avata, josta tulee public.ged -teidsotto. Se tiedosto viedään uploadilla FTDNA:n sukupuuhun.

Laitan tämän ohjeen kun en muistanut suoraan miten tuo tehdään ja edellisestä kerrasta on aikaa jo kauan. Ohjeissakaan ei ollut kerrottu tätä. Tottakai meni useita pieleenmenneitä kokeiluja.

Sellainenkin iloinen asia, että tiedot näyttävät menneen oikein perille.

ilkant
29.06.16, 17:26
Uusi ominaisuus löytyi. En ole ainakaan aiemmin tiennyt sellaisen olemassaolosta. Kun lisäät siihen sukupuuhun käsin uuden ihmisen. Esimerkiksi esipolvi-isälle poika tai tytär ja kun olet kirjoittanut etunimen, niin FTDNA ehdottaa sinulle linkitystä jo olemassaolevaan profiiliin. Edellyttäen tietysti, että sellainen profiili on.

Ja kun hyväksyt linkitysehdotuksen, saat sen pallukan omaan puuhusi näkyviin. JA SILLE HENKILÖLLE TEHDYT DNA-TESTIT pallon reunlalla kuten itselläsi. Tämä on kätevä. Ilmoittaa myös, oletko mätsi kullekin testille tip-tekstinä kun viet hiiren sen testin päälle. :)