PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Nimenmuutokset


Vakirpit
20.02.16, 16:51
Hei
Osaako joku neuvoa, jos kerään ja teen tiedoston kaikista netissä olevista Suomen virallisessa lehdessä julkaistuista nimenmuutoksista ja laitan sen nettiin, niin onko se laitonta? Listaanhan tulisi vaan vanha ja uusi nimi ja tiedot on jo nyt saatavissa hajallaan netissä.
Kiitos vastauksesta jo etukäteen :)

Julle
20.02.16, 17:35
< Osaako joku neuvoa, jos kerään ja teen tiedoston kaikista netissä olevista Suomen virallisessa lehdessä julkaistuista nimenmuutoksista ja laitan sen nettiin, niin onko se laitonta? Listaanhan tulisi vaan vanha ja uusi nimi ja tiedot on jo nyt saatavissa hajallaan netissä.
Kiitos vastauksesta jo etukäteen >

Laitonta vai ei, en osaa sanoa, mutta se olisi juuri tämä sama:
http://www.genealogia.fi/henkilonnimet
kohta: Nimenmutokset, joka löytyy jäsensivuilta?
Tarjoaisin mieluummin apuani heille kuin tekisin saman työn toiseen kertaan?

Tutkimisiin

Tapani Kovalaine
20.02.16, 17:54
Sukututkimusseuran jäsensivuilleen sijoittama nimenmuutosten luettelo täyttää selkeästi paremmin kaikki eettiset ja henkilötietojen suojaa koskevat seikat kuin yksityishenkilön julkaisema oma luettelo.

Pienen pieni vähemmistö sukunimen ja etunimen muutoksista on sellaisia, että niissä on taustalla kyse henkilön terveyteen ja henkeen kohdistuneesta uhkasta. Nimiä muuttamalla on haluttu saada suojaa. Vastustan jyrkästi hankkeita, joissa esimerkiksi raskaisiin rikoksiin syyllistyneen ja rangaistuksensa kärsineen henkilön nimenmuutos halutaan laajaan levitykseen. Jos yksityishenkilö hankkeeseen ryhtyy, voi tulla nurkan takana vastaan mitä tahansa.

Vakirpit
20.02.16, 18:03
Ajatukseni liittyi nimenomaan sukututkimukseen, eikä mihinkään muuhun. Tuo seuran lista olisi juuri sopiva, en ollut sitä tosin aikaisemmin edes huomannut, kiitos siitä tiedosta.

tapiohi
14.07.19, 22:06
Osaako joku neuvoa, miten tai mistä Suomen Sukututkimusseuran sivuilta löytyy nimenmuutokset (siis sukunimien muutokset), kun en löydä niitä enää yhdistyksen jäsensivulta ? Löysin ne kyllä vielä alkuvuodesta.

Juha
15.07.19, 06:08
Ei kannata turhaan tehdä sitä hommaa;


Nimenmuutostietokanta on jo olemassa Suomen Sukututkimusseuran jäsenpalvelussa Sukuhaku;
sukuhaku.genealogia.fi



Nimenmuutoksia on myös muualla kuin sanomalehdissä ja osa muutoksista näkyy ainoastaan esimerkiksi rippikirjassa.


Pidän epärealistisena, että joku yksittäinen henkilö jaksaisi uudelleen väsätä tuon kannan, joka sisältää kymmeniä tuhansia nimiä.





Juha